In urma studiului citat de businessmagazin.ro, expertii APC au descoperit ca 80% din produsele analizate contin conservanti, 69% din sortimentele analizate contin acid citric, 52% din sortimentele analizate contin agenti de ingrosare si intre 5 si 7 aditivi alimentari.

Totodata, 32% din sortimentele analizate contin carmin, un colorant provenit din extract de gandaci, iar la 49% dintre sortimentele analizate continutul de icre variaza intre 6% si 11%.

La mai bine de jumatate (55%) dintre sortimentele analizate contin icre tarama, amestec de icre de calitate inferioara de la diferite specii de pesti.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Prin acest studiu, expertii Asociatiei Pro Consumatori (APC) isi propun sa-i invete pe consumatori sa inteleaga eticheta produselor astfel incat acestia sa faca achizitii in cunostinta de cauza. Totodata, prin aceasta masura se doreste ridicarea unui semnal de alarma cu privire la produsele cu risc ridicat asupra sanatatii consumatorilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si