Close sidebar
Close sidebar

Ce conține noul pachet de sancțiuni UE la adresa Rusiei

Uniunea Europeană lucrează la un nou set de sancţiuni, care să vizeze aurul rusesc, la fel cum au decis de curând statele G7. Noile sancțiuni sunt menite să restrângă şi mai mult resursele de venituri ale Moscovei, au declarat surse apropiate situației pentru Bloomberg.

Sorin Negru,

O nouă lovitură pentru Putin. Statele UE vor să impune embargo pe aurul din Rusia

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pregătirile pentru un nou pachet de sancţiuni UE care să vizeze Rusia sunt în lucru, potrivit Bloomberg. Unele state membre cer includerea de măsuri suplimentare la propunerile Bruxelles-ului, înaintea ca acestea să fie prezentate statelor membre spre aprobare.

Citeste si: Vladimir Putin anunță integrarea Rusiei cu Belarusul lui Lukașenko

Noul pachet va include şi revizuiri la măsurile aprobate anterior, precum ajustări la regulile cu privire la tranzitul bunurilor supuse la sancţiuni spre enclava rusească Kaliningrad, au dezvăluit sursele Bloomberg.

Finanțarea războiului lui Putin, atacată de UE după summit-ul G7

Rusia este al doilea mare producător mondial de aur, iar în 2021 exporturile sale de metal galben sunt estimate la 12,6 miliarde de lire sterline.

La începutul acestei săptămâni, Marea Britanie, SUA, Japonia şi Canada au dezvăluit planuri referitoare la interzicerea de noi importuri de aur din Rusia.

Citeste si: Bilanțul crește la 19 morți, inclusiv 4 copii, după atacul cu rachete al Rusiei asupra Odesei. Sanatoriul distrus aparține Republicii Moldova

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Scopul acestor restricții sunt de a limita capacitatea lui Vladimir Putin de a-şi finanţa forţele armate, precum şi încercările oligarhilor ruşi de a evita impactul sancţiunilor financiare prin achiziţionarea de aur.

Sancțiuni mai dure, cerute de unele state UE 

Liderii G7 care s-au reunit în Germania la începutul acestei săptămâni au căzut de acord să discute şi opţiunile cu privire la o plafonare a preţului pentru petrolul rusesc.

Cu toate acestea, ambasadorilor statelor membre la UE li s-a spus la o reuniune care a avut loc zilele trecute că acest mecanism nu va fi pus în aplicare prea curând.

De asemenea, un grup de state membre au cerut sancţiuni mai dure, inclusiv asupra gazelor naturale ruseşti, însă în prezent există un apetit redus la nivelul blocului comunitar pentru astfel de acţiuni curajoase, având în vedere că UE se confruntă cu creşteri de preţuri şi probleme în aprovizionarea cu gaze.

Citeste si: Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană nu va fi o simplă formalitate. Care sunt cerințele Ursulei von der Leyen

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Consolidarea şi extinderea măsurilor actuale sunt în centrul atenției UE, cum ar fi restricţiile asupra exporturilor de tehnologie, precum şi a sancţiunilor impuse oligarhilor şi entităţilor ruseşti.

Până acum statele membre UE au îngheţat active în valoare de 14 miliarde de euro aparţinând oligarhilor ruşi sancţionaţi.

Acum UE şi aliaţii săi caută modalităţi pentru a identifica şi a ţinti mai bine activele persoanelor sancţionate, iar unele ţări vor clarificări cu privire la modul în care să acopere costurile cu activele îngheţate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI