Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Anunț important. Ce cuprinde pachetul de măsuri pe care Guvernul l-a prezentat luni, 11 aprilie

Zi extrem de importantă pentru milioane de români. Astăzi, liderii Coaliției fac publice cele 17 măsuri din pachetul socio-economic. Liderii coaliției de guvernare vor face public oficial pachetul de măsuri economice la ora 18.00.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Liderii coaliţiei urmează să prezinte, luni, pachetul de măsuri economice şi sociale ce urmează să fie luate în contextul valului de scumpiri  din ultima perioadă.

Mixul de măsuri ”Sprijin pentru România” cuprinde, printre altele, Programul ”Family start”- garantarea unui credit în valoare de maxim 75.000 lei şi Programul naţional ”Student Invest”- garantarea unui credit în valoare de maxim 50.000 lei, în proporţie de 80% de către stat.

Care sunt măsurile propuse

Printre măsurile propuse se numără acordarea de vouchere de 50 de euro, la două luni, pentru persoanele şi familiile cu venituri mici pentru cumpărarea de alimente de bază, majorarea valorii bonurilor de masă, majorarea normei de hrană pentru pacienţii din spitale şi pentru copiii din orfelinate.

Citeste si: Fostul premier Florin Cîțu, previziune sumbră: "Prăbușirea economiei nu mai poate fi evitată"

Totodată, cei 156.000 de elevi cu burse sociale ar urma să primească vouchere de 30 de euro, lunar, până la finalul anului, cu excepţia lunilor iulie şi august, pentru alimente, rechizite şi haine.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: BNR, o nouă mutare pentru "îmblânzirea" inflației. Nu dispar norii negri în materie de scumpiri

Alte măsuri care au fost până acum dezbătute sunt: reducerea de 50 de bani din prețul la benzina si motorina pentru marii transportatori dar și actualizarea prețurilor la materialele de construcții pentru finalizarea proiectelor pe PNDL şi pe fonduri europene.

Până acum, Marcel Ciolacu a insistat pe măsurile sociale, iar liberalii și cei din UDMR au cerut ca măsurile prioritare trebuie să fie industria alimentară, agricultura, energia și reducerea inflației. 

S-a discutat posibilitatea ca românii să își poată amâna ratele

Potrivit lui Ciolacu, în coaliţie s-a discutat şi posibilitatea ca românii să îşi poată amâna ratele la bancă, după ce s-a ajuns la un acord cu băncile pe acest subiect.

El a menţionat că există o discuţie şi despre continuarea acordării şomajului tehnic care a fost reglementat în timpul stării de alertă.

Citeste si: Războiul din Ucraina afectează industria auto. Anunțul făcut de Ministerul Economiei

Pachetul de măsuri, intitulat "Sprijin pentru România", are o valoare de aproximativ 4 miliarde de euro.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Alimentul care se scumpește cu 50%. Anunț trist chiar înainte de 1 mai

Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut, miercuri, miniştrilor să finalizeze elementele de analiză şi de impact pentru măsurile socio-economice destinate protejării populaţiei şi a economiei, astfel încât, luni, setul de măsuri care va fi adoptat de Guvern să poată fi prezentat public la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul Jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI