Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani a oferit mai multe detalii cu privire la înmormântarea sa. Suveranul Pontif a spus că el va fi așezat într-un sicriu, nu pe un catafalc, "cu demnitate, dar ca orice alt creștin".  

Unde își dorește Papa Francisc să fie înmormântat?

De asemenea, acesta va avea un singur priveghi și nu două, și nu va exista o ceremonie de închidere a sicriului.

Papa Francisc a simplificat mult ritul funerar, potrivit celor spuse de el în cartea-interviu El sucesor, realizată de Javier Martinez-Brocal, corespondent la Vatican pentru cotidianul spaniol ABC, Titlul se referă la "succesiunea" lui Benedict al XVI-lea, Papa emerit care a demisionat în 2013, dar care a fost în viață în primii nouă ani de pontificat ai lui Bergoglio. Cartea va fi lansată pe data de 3 aprilie.

Citește și: Israelul ar fi bombardat consulatul și reședința ambasadorului Iranului în Siria. Un comandant al Gărzilor Revoluţiei Iraniene a fost ucis

Așadar, funeraliile Papei nu vor fi asemănătoare cu cele ale lui Benedict al XVI-lea.

"Acela va fi ultimul priveghi celebrat astfel, cu trupul Papei expus în afara sicriului, pe un catafalc. Am vorbit cu maestrul de ceremonii și am eliminat acest lucru și multe alte lucruri", a spus Suveranul. El a menționat că, "ritualul actual era prea încărcat".

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Înmormântare Papa Francisc

Imagine cu Papa Francisc.

[Sursa foto: Papa Francisc - X]

Totodată, Papa Francisc a confirmat că a făcut demersuri pentru a fi înmormântat în Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma. Suveranul pontif explică faptul că în spatele statuii Reginei Păcii din bazilică "există o cameră în care au păstrat candelabrele... Acela este locul... mi-au confirmat că totul este pregătit".

Înmormântare Papa Francisc

Imagine din bazilica Santa Maria Maggiore.

[Sursa foto: Papa Francisc - X]

Citește și: Papa Francisc, apel emoționant la pace în mesajul „Urbi et Orbi” după slujba de Paște

În respectiva bazilică au mai fost înmormântați în trecut alți 7 papi, respectiv: Onorius al III-lea, Nicolas al IV-lea, Pius al V-lea, Sistus al V-lea, Clement al XIII-lea, Paulus al V-lea și Clement al IX-lea. Peste 90 au fost înmormântați în Sfântul Petru și în Grotele Vaticanului de sub bazilica din interiorul zidurilor Vaticanului, informează La Voce di New York.

Tot el și-a justificat alegerea, spunând că locul acesta i-a fost drag încă dinainte de a deveni papă și că mergea adesea să se roage acolo.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si