Elena Udrea dosare pe rol. Joi, 7 aprilie 2022, fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”. Cu toate acestea, Elena Udrea mai are cel puțin dpuă dosare pe rol aflate în stadii diferite. După decizia instanței de joi, Elena Udrea nu a fost găsită la domiciliu. Aceasta a fugit din țară și a fost găsită în Bulgaria, aproape de frontiera cu Grecia.

Elena Udrea dosare pe rol

Elena Udrea, anchetată în alte două dosare.

[Sursa foto: Facebook- Elena Udrea]

Câte dosare mai are Elena Udrea pe rol?

Fostul ministru, Elena Udrea, mai are alte probleme cu legea, aceasta are două dosare pe rol. Cel mai problematic dintre dosare este cel de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) legat de finanțarea campaniei electorale din 2009. În luna martie a anului 2021, Curtea de Apel a condamnat-o pe Elena Udrea în acest dosar la 8 ani de închisoare.

În cadrul aceluiași dosar este implicată și fiica fostului președinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare, iar Dan Andronic a fost achitat. Elena Udrea a atacat sentința instanței la Curtea Supremă, iar magistrații au decis confiscarea a circa un milion de lei de la Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării și fost consilier prezidențial în mandatul lui Traian Băsescu. 

Citeste si: Traian Băsescu a reacționt după ce Udrea a fost arestată: „Nu am spus niciodată despre...”

Judecătoarea care s-a ocupat de cazul fostului ministru a explicat în aproximativ 100 de pagini care au fost motivele pentru care le-a condamnat pe Elena Udrea și pe Ioana Băsescu la 8 și respectiv 5 ani de închisoare cu executare în dosarul finanțării campaniei electorale din 2012.

Decizia este în primă instanță și poate fi atacată.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit probatoriului administrat de DNA, ulterior și în instanță, inculpații sunt acuzați de spălare de bani, luare de mită și delapidare. 

Un alt dosar în care este implicată Elena Udrea este cel numit „Hidroelectrica”, în care fosta politiciană este judecată alături de Dan Andronic. Aceasta este acuzată că a primit o mită în valoare de 3,8 milioane de dolari. 

În acest dosar, aflat încă în faza de judecată, fostul ministru este acuzat că în anul 2011 ar fi primit de la „băiatul deștept” din Energie prin intermediul patronului unei cunoscute publicații o mită de 3,8 milioane de dolari și o creanță de 900.000 de mii de euro pe care „băiatul deștept” din Energie o avea de recuperat din acțiunile unor cunoscute publicații. Astfel, Elena Udrea ar fi ajuns patroana unuia dintre ziare.

Elena Udrea dosare pe rol

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.

[Sursa foto: Facebook- Elena Udrea]

Elena Udrea a primit 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”

Un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins joi, 7 aprilie, ca nefondate, contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul „ Gala Bute ”, fostul ministru al Turismului urmând să execute condamnarea de 6 ani de

închisoare.

Citeste si: El este bărbatul misterios care a ajutat-o pe Elena Udrea să fugă din țară. Cei doi au fost surprinși împreună

Polițiștii nu au găsit-o acasă pe Elena Udrea, la casa din Corbeanca, unde s-au deplasat în cursul după-amiezei de joi pentru a pune în executare sentința. Surse neoficiale spun că Elena Udrea ar fi ieșit din țară pe la Vama Giurgiu, înainte de condamnare. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Udrea a plecat din România înainte de afla sentința care s-a dat în jurul orei 14:00.

Apoi a fugit din țară pe la Vama Giurgiu fără a avea vreo restricție, undeva în jurul orei 11:00, se pare știind de ceea ce urma să se întâmple în cazul ei.

Citeste si: VIDEO- Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si