Povestea impresionantă, drama trăită în aceste zile de o femeie din Cluj Napoca a fost povestită de deputatul Emanuel Ungureanu, care a fost sunat de un apropiat care l-a întrebat dacă o poate ajuta pe femeie. Aceasta s-a întors din străinătate, a intrat legal în carantină instituționalizată, și acum se află cazată într-un hotel. Înainte de a se încheia cele 14 zile de carantină a primit vestea teribilă!

Citeste si: Studiu: Cum s-a găsit medicamentul care distruge coronavirusul în 48 de ore

”Astăzi mi-a înghețat inima. În jurul orei 14.30 m-a sunat o prietenă. Glasul îi era plin de spaimă și emoție: "Emanuel, o nenorocire, o doamnă din Cluj-Napoca care a venit din străinătate a aflat astăzi că soțul ei a murit subit. Ea nu are voie să părăsească hotelul nostru pentru că abia luni expiră cele 14 zile în care este obligată să rămână în izolare.

Citeste si: Cum arată un test de coronavirus cu rezultat pozitiv! Un medic moldovean din Barcelona l-a făcut public

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

Trag aer în piept și întreb. Au copii. "Da, au trei copii, ei și-au găsit tatăl mort și au sunat-o pe mama lor să vină acasă. Nu poți face nimic să plece de acolo să fie alături de copiii ei? Este distrusă."

Am tras aer în piept și i-am scris unui oficial. Răspunsul sec, legal, m-a cutremurat. "Nu se poate face nimic până luni, doar se va păstra trupul soțului la IML și soția se va putea ocupa de înmormântare, după ce termină perioada de izolare."

Am tăcut! M-am gândit la o altă dramă, la chinul teribil suportat de acei părinți din Franța care nu au putut să fie până la moarte lângă copilul lor de 13 ani infectat cu Covid 19”, a povestit Emanuel Ungureanu. 

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri, departe de geamuri, durata estimată 90 de min”- radioimpuls.ro

Citeste si: Un asteroid de 10 ori mai mare decât roca spațială care a ucis dinozaurii a aruncat cea mai mare lună a lui Jupiter de pe axa sa- antena3.ro

Citeste si: Spania- Peste 130.000 de cazuri de Covid-19. Numărul de decese zilnice continuă să scadă

15.980 de persoane sunt în carantină instituționalizată în urma epidemiei de coronavirus

Conform informațiilor de la Departamentul pentru Situații de Urgențe  ,  până astăzi, 5 aprilie 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate și externate. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 15.980 de persoane. Alte 108.810 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.600 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 55 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. 

foto: pixabay.cpm


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si