Zambetul Duchenne, expresia reala a fericirii

Ai auzit pana acum de zambetul Duchenne? Daca nu, trebuie sa stii ca cercetatorii au identificat, cel putin pana in prezent, 18 tipuri de zambete. Dintre ele, doar unul singur este rezultatul unui sentiment real de fericire, iar restul dintre ele sunt considerate a fi grimase false, pe care le afisam, voluntar sau nu, in diverse situatii cotidiene. Zambetul Duchenne, cel care reflecta perfect starea de fericire autentica, poarta numele unui neurolog francez care a studiat, printre altele, modul in care sunt stimulate diverse categorii de muschi de la nivelul fetei.

Astfel, atunci cand suntem cu adevarati fericiti, acesta apare ca o reactie involuntara la o emotie puternica si implica declansarea muschiului zigomatic(pozitionat langa gura) si a celui orbicular(localizat in apropierea ochilor).

Puterea incredibila a zambetului generat de primirea unui buchet de flori

Zambetul Duchenne este denumit si “zambetul care schimba creierul”. In urma efectuarii unui renumit studiu, zambetul Duchenne s-a dovedit a fi generat de catre femeile care au primit flori. Acesta nu a fost, insa, semnalat in situatiile celor care au primit alte tipuri de cadouri, cum ar fi bijuterii sau produse cosmetice. In plus, femeile care au primit buchete de flori, au aratat, mai apoi, o mai deschidere catre consolidarea relatiilor sociale cu membrii familiei si cu prietenii, manifestand initiativa de comunicare cu acestia.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Pe de alta parte, stim cu totii ca florile ofera efecte terapeutice si prin intermediul cromaticii lor. Este foarte usor sa iti schimbi starea de anxietate intr-o stare de calm, daca primesti flori. Mai mult decat atat, in functie de culoarea lor, florile pot transmite diverse sentimente catre destinatar, in cea mai pura si sincera forma a acestora din urma.

De exemplu, rozul si purpuriul stimuleaza calmul, nostalgia. Florii rosii si cele portocalii sunt, pe de alta parte, cele care trezesc energia si pasiunea.

Aromaterapia- cum influenteaza parfumul florilor activitatea cerebrala

Parfumul pe care il emana majoritatea florilor reprezinta o alta modalitate prin care florile afecteaza creierul. Feniletilamina este o substanta pe care trandafirii o contin si care are efecte am putea spune magice asupra activitatii cerebrale umane. Concret, feniletiamina incetineste defalcarea endorfinelor beta- hormonii responsabili pentru senzatia de euforie specifica indragostirii.
Alte tipuri de flori, care contin, in parfumul lor, substante din alte categorii, ajuta la imbunatatirea somnului si la inducerea unei stari de relaxare (ex: lavanda)

Florile scad timpul necesar pentru recuperarea bolnavilor

Multe alte cercetari au avut ca obiect de studiu modul in care florile afecteaza ratele de vindecare ale pacientilor. Se pare ca prezenta florilor in camerele de recuperare ale acestora reduce considerabil timpul necesar vindecarii. De fapt, chiar si privelistea unei gradini cu flori poate avea efecte benefice pentru pacienti. Terapia horticola, in cadrul careia oamenii bolnavi se ocupa de ingrijirea plantelor, s-a dovedit ca reduce timpul de recuperare dupa proceduri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si