Pacienții vindecați de Sars-Cov-2 trec printr-o altă cumpănă. „Ciuperca neagră” a început să facă victime. Este vorba despre o infecție rară care apare în cazul celor vindecați, majoritatea diabetici.

Citeste si: Zeci de cadavre ale unor morți de Sars-Cov-2 au fost descoperite pe malul apei

Infecția fungică este destul de agresivă. Boala afectează sinusurile, creierul şi plămânii şi prezintă riscuri mai mari pentru diabetici şi bolnavii cronici cu sisteme imunitare compromise precum pacienții cu cancer sau cei infectaţi cu HIV.

Noua boală este provocată de expunerea la un tip de mucegai prezent în sol, plante şl fructe fermentate. Ciuperca neagră afectează, în general, persoanele cu un sistem imunitar slăbit.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: OMS a validat vaccinul împotriva COVID-19 produs de Moderna

Ciuperca neagră apare la pacienții vindecați de COVID-19

Infecția agresivă are o rată de mortalitate de 50%, iar doctorii consideră că poate fi declanşată de tratamentul cu steroizi. Este vorba despre tratamentul utilizat în tratarea bolnavilor de coronavirus, aflați în stare gravă. Tratamentul reduce inflamaţiile din plămâni, dar şi imunitatea organismului.

De asemenea, ridică nivelul de zahăr în sânge la pacienţi COVID-19 diabetici şi non-diabetici.

„Diabetul reduce apărările imunitare, coronavirusul le exarcerbează, iar steroizii care ajută în lupta cu boala COVID-19 sunt ca nişte combustibili”, a afirmat chirurgul ocular Akshay Nair care a îndepărtat ochiul unei paciente de 25 de ani pentru a opri extinderea ciupercii la creier, salvându-i astfel viața.

Citeste si: Profețiile lui Nostradamus pentru 2021: Scenariul apocaliptic care dă fiori întregii planete

ce este ciuperca neagră sau mucormicoza
Mucormicoza face victime în India.[Sursa foto: PixaBay]

În luna aprilie, chirurgii au avut în jur de 40 de pacienţi cu mucormicoză, cei mai multi diabetici recuperaţi de COVID-19. 11 dintre pacienți au avut nevoie de îndepărtarea chirurgicală a unui ochi. Alți șase medici au raportat alți 58 de pacienți infectați cu ”ciuperca neagră”.

Citeste si: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată! Cetățenii care se întorc în România, obligați să prezinte testul PCR

India trece printr-o perioadă extrem de dificilă din cauza virusului. La începutul lunii mai, țara a înregistrat peste 400.000 de noi cazuri în doar 24 de ore.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si