Zeci de fiole de Fentanyl au dispărut de la Spitalul Județean Pitești. Acesta este un opioid puternic cu efecte letale, dacă este folosit necorespunzător.

Medicamentul era păstrat în farmacia spitalului. Acum, procurorii încearcă să afle cum au fost sustrase fiolele de Fentanyl, dacă acestea au fost luate de pe traseul de distribuție către spital sau chiar din farmacia unității medicale. Procurorii DIICOT au fost alertați de directorul spitalului.

În farmacia Spitalului Județean Pitești este depozitat un stoc lunar de aproximativ 300 de fiole de Fentanyl.

Citește și: EXCLUSIV: Pericolul drogurilor la festivalurile de muzică/ Bogdan Curelea:”România oferă apă, baloane și pliante, alte țări testează substanțele pentru siguranța participanților"

Ce este Fentanilul, opioidul extrem de puternic care a dispărut de la Spitalul Județean Pitești? Uneori este utilizat ca drog de către consumatori

Ce este Fentanilul, opioidul extrem de puternic care a dispărut de la Spitalul Județean Pitești? Uneori este utilizat ca drog de către consumatori

[Sursa foto: Getty Images]

Ce s-a întâmplat

Alerta că mai multe fiole de Fentanyl au dispărut din farmacia unității medicale a fost dată după dispariția a 25 de fiole, sesizată după primirea unui lot nou. Atunci când a deschis dulapul de opioide, una dintre farmaciste a văzut o cutie căzută de Fentanyl. Cutia nu era deloc grea și era închisă, cu sigiliul intact. Atunci când a fost deschisă aceasta, s-a putut observa că era goală.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

„S-a observat că era mult mai uşoară cutia de carton faţă de un ambalaj integru", a declarat Bianca Ramona Ciucă, farmacist şef. 

Reprezentanții farmaciei de la spitalul din Pitești cred că medicamentul a dispărut pe drum, până să ajungă la ei. Aceștia mai menționează că atunci când primesc astfel de substanțe este verificată fiecare fiolă în parte.

„Este posibil ca cele cinci cutii să fi fost inserate într-o comandă şi nu s-au observat",

a mai precizat Bianca Ramona Ciucă.

Au fost montate camere de supraveghere, iar acum, în cadrul anchetei DIICOT vor fi audiați angajații spitalului, precum și toți angajații pe lanțul de distribuție.

Fentanylul ajunge în doze stricte în unitățile medicale

Fentanylul nu ajunge oricum în unitățile spitalicești, ci este cerut de medici printr-o condică în format electronic.

Aceasta conține datele pacientului căruia îi este administrat, iar ceea ce rămâne din doza deschisă este aruncat într-un recipient special și apoi distrus.

Fentanylul este foarte puternic și poate ucide

Cadrele medicale spun că acest opioid este foarte puternic, atât de puternic încât cei care și-l administrează ca drog pot muri din cauza lui.

„Este un medicament la care survine decesul foarte repede  şi care nu este la îndemâna oricui, nu este utilizat de oricine", a declarat Luminiţa Galbenu, medic ATI, potrivit Antena3.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Ce este Fentanilul, opioidul extrem de puternic care a dispărut de la Spitalul Județean Pitești? Uneori este utilizat ca drog de către consumatori

Ce este Fentanilul, opioidul extrem de puternic care a dispărut de la Spitalul Județean Pitești? Uneori este utilizat ca drog de către consumatori

[Sursa foto: Dreamstime]

Citește și: VIDEO. Noi detalii în cazul morții artistei DJ Lalla. Ce spun surse din anchetă

Ce este Fentanilul?

Potrivit Wikipedia, Fentanilul este un analgezic opioid sintetic utilizat ca anestezic general și în tratamentul durerilor cronice severe. El este eliberat doar pe bază de rețetă specială pentru substanțe narcotice. Uneori, el este utilizat ilegal ca drog și este asociat cu heroina ori cocaina.

Efectul acestui opioid se instalează rapid și are o durată scurtă de acțiune. Fentanilul este prezent sub formă de soluție injectabilă și de plasturi transdermici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si