Scenariu teribil în Capitală! Ministerul Sănătății a anunțat joi, 11 aprilie că trimite Corpul de Control la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon, în urma unor zvonuri, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Ce spune conducerea spitalului despre aceste acuzații?

În total, într-un interval de patru zile, respectiv între 4 și 7 aprilie au încetat din viață 19 persoane, doi medici fiind acuzați că au scăzut intenționat dozele de medicament, informează Observator. Directoarea de îngrijiri a decis să facă lumină în acest caz!

”În urma sesizărilor primite de la directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon care se refereau la împiedicarea exercitării atribuţilor sale în cadrul spitalului, ministrul Sănătăţii a decis trimiterea Corpului de Control pentru verificarea aspectelor sesizate”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

”Asistenta a ridicat această suspiciune, că medicii ar fi scăzut în mod deliberat doza de noradrenalină, nu se ştie din ce motive. Nu poate să existe justificare. Pare o situaţie halucinantă. Lăsăm ancheta să-şi desfăşoare cursul. Anumiți doctori din Terapie Intesivă spuneau să se scadă dozele la anumite substanţe vasopresoare. Sunt foarte mulţi pacienţi în Unitatea de Primiri Urgenţe, nu aveau loc în Terapie Intesivă şi voiau să elibereze locurile ”, a spus Bogdan Socea, managerul Spitalului Pantelimon pentru sursa menționată mai sus.

Noradrenalina spital Sf Pantelimon

Imagine reprezentativă pentru un spital.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Douăzeci de pacienți ar fi încetat din viață la spitalul Sf. Pantelimon, din Capitală! Ministerul Sănătății se implică în verificarea acuzațiilor

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a spus că momentan are îndoieli privind această situație, așadar momentan nu se poate pronunța, deoarece nu este specialist.

Ce este noradrenalina?

Noradrenalina este o substanță utilizată în tratamentul de urgența în situațiile în care este necesară creșterea imediată a tensiunii arteriale până la valori normale, informează un site de site de specialitate.

Noradrenalina spital Sf Pantelimon

Imagine reprezentativă pentru un laborator.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Cum a reușit o femeie să slăbească kilograme întregi în doar opt luni? Un obicei i-a schimbat viața

Există și câteva contraindicații în folosirea acestei substanțe. Noradrenalina poate afecta ritmul bătăilor inimii fătului și contracțiile uterului. 

”Este un analog sintetic al unui hormon natural, pe care noi alături de adrenalină le eliberăm în condiții de stres tocmai pentru a se menține componentele vitale. Doză se stabilește pe micrograme pe kilogram corp”,  a explicat un specialist pentru Observator.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si