Polenul crud este o pulbere fina care se formeaza in staminele florilor si care este necesara pentru fecundare. Albinele amesteca polenul cu saliva si il transporta in cosuletele cu polen situate pe piciorusele lor posterioare. De asemenea, polenul crud de albine se foloseste in intreaga lume ca remediu holistic. Acesta este un aliment alcalin si aduce numeroase beneficii pentru organism. Este unul dintre cele mai pure si mai complete alimente.

Polenul crud este moale si are un miros floral pregnant.

Tipuri de polen crud si caracteristici definitorii

Iata care sunt principalele tipuri de polen crud si care sunt caracteristicile definitorii ale fiecarui tip:

  • Polen crud poliflor- Are un continut bogat in gama de vitamine de tip B, proteine si minerale. Acesta este ideal pentru suplinirea carentelor alimentare intrucat ii ofera organismului un surplus de energie. In plus, acesta este un excelent antianemic si vitaminizant si ajuta la diminuarea starilor de oboseala cronica. De asemenea, polenul crud poliflor ajuta la intarirea sistemului imunitar.
  • Polen crud monoflor- Acesta este polen cules dintr-un singur tip de floare predominanta. Acest tip de polen are proprietatile generale ale polenului crud, dar are si diverse calitati si proprietati diferite, care sunt specifice florilor din care polenul a fost obtinut.
  • Polen crud de castan dulce si mur- Acest tip de polen este foarte bogat in polifenoli, care sunt substante cu proprietati antioxidante. Acesta contine cea mai mare cantitate de antioxidanti dintre toate tipurile de polen. In plus, polenul de castan stimuleaza circulatia sanguina, previne demineralizarea si asigura echilibrul sistemului nervos. Acesta este recomandat pentru ameliorarea starilor de anxietate sau depresie usoara, pentru a combate stresul sau oboseala.
  • Polen crud de flori de munte- Acesta este bogat in proteine si contine vitaminele B2, B8, C si E, zinc, seleniu si antioxidanti. Polenul de flori de munte confera vitalitate, stralucire si volum parului, creste rezistenta unghiilor si ajuta la mentinerea unui aspect sanatos si frumos al pielii.
  • Polen crud de iarba neagra- Acest tip de polen stimuleaza buna functionare a rinichilor si ajuta la detoxifierea organismului. Acesta are un continut bogat de fibre, potasiu si flavonoide, are efecte benefice asupra rinichilor, imbunatateste capacitatea de memorare si functiile tiroidei, previne pierderile osoase si ajuta la tratarea varicelor si hemoroizilor.
  • Polen crud de mar- Acesta este o sursa de energie pentru organism, are un continut bogat in nutrimente, stimuleaza si sustine metabolismul. Acesta ajuta sistemul imunitar sa apere organismul de infectiile microbiene, are un continut bogat in polifenoli si contribuie la intarirea si protectia miocardului.
  • Polen crud de paducel- Acesta are o actiune benefica asupra aparatului cardiovascular, ajuta la reducerea tensiunii arteriale si a depunerilor de grasime de pe peretii arterelor sau din alte tesuturi si contribuie la reducerea nivelului de colesterol.
  • Polen crud de papadie si salcie- Acesta are un continut bogat de vitamina A, C, D si B, minerale, potasiu, fosfor si zinc.
    Ajuta la buna functionare a ficatului si amelioreaza afectiunile hepatice.
  • Polen crud de prun -  Acesta are actiuni benefice asupra stomacului, bilei si ficatului, imbunatateste forma fizica si creste rezistenta la efort. In plus, polenul crud de prun este un bun stimulent al memoriei si ajuta la cresterea capacitatii de concentrare.
  • Polen crud de salcie -  Acesta are un continut foarte ridicat de xantofile, care au rolul de a proteja conjunctiva si corneea, prevenind cataracta sau degenerescenta maculara legata de varsta. In plus, acesta intareste imunitatea si incetineste procesul de imbatranire. Imbunatateste fertilitatea si protejeaza embrionul in timpul sarcinii.
  • Polen crud de salcie si mar- Acesta are un aport bogat de vitamine, minerale si nutrienti si reprezinta o sursa importanta de energie pentru organism. In plus, polenul crud de salcie si mar creste rezistenta organismului la efort, ofera vitalitate si produce o stare de bine. Acesta contribuie si la reglarea florei intestinale si a metabolismului.
  • Polen crud de trandafir salbatic- Acesta contine carotenoide si lactofermenti. Dinamizeaza mucoasa si refacerea florei intestinale, ajuta la reglarea tranzitului intestinal si la prevenirea inflamatiilor colonului. De asemenea, acesta faciliteaza absorbtia de calciu in organism si aduce un flux de energie.
  • Polen crud de trandafir salbatic si mar- Acesta are un continut bogat de vitamina C, A, fosfor, minerale, oligoelemente, antioxidanti, potasiu, fier si flavonoide care faciliteaza absorbtia de calciu. In plus, polenul crud de trandafir salbatic sustine si intareste sistemul imunitar, este antianemic, regleaza tranzitul intestinal si combate constipatia. Totodata, acesta ajuta la mentinerea unei stari de echilibru in organism.
  • Polen crud de cires- Acesta reprezinta o sursa bogata de vitamina C si bioflavonoide, ajuta la protejarea sistemului imunitar si lupta impotriva procesului de imbatranire. In plus, acesta confera vitalitate, stralucire si volum parului, creste rezistenta unghiilor si ajuta la mentinerea aspectului frumos si sanatos al pielii. Polenul crud de cires este o sursa naturala de energie si vitalitate pentru organism, este benefic pentru combaterea oboselii zilnice, a stresului si a asteniei. Mai mult decat atat, acesta ajuta la buna functionare a rinichilor si vezicii urinare.
  • Polen crud de scai vanat- Acesta este un bun antitusiv, are efect expectorant, ajutand la eliminarea secretiilor. In plus, acesta are efect antiinflamator asupra tesuturilor pulmonare, motiv pentru care reprezinta un remediu natural pentru tratarea virozelor, a bronsitelor si a crizelor de astm. Polenul crud de scai vanat este eficient si in prevenirea si tratarea artritei si reumatismului.

Cum se diferentiaza polenul crud de cel uscat

Exista o diferenta majora intre polenul uscat si polenul crud. Acesta din urma este congelat imediat dupa recoltare si se pastreaza ca atare. Pentru uscare, polenul se incalzeste la temperaturi de 38-40°C. Astfel, prin procesul de uscare, se distrug majoritatea substantelor active din compozitia polenului. Spre deosebire de polenul uscat, polenul crud are lactofermenti care ajuta la regenerarea florei intestinale.

Beneficiile polenului crud pentru sanatate si piele

Iata ce beneficii are polenul crud pentru sanatate si piele:

- Intareste sistemul imunitar, ferind organismul de infectii;

- Nu provoaca alergii si le reduce pe cele existente;

- Ofera energie;

- Combate anemia;

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

- Ajuta la reglarea digestiei, reducerea inflamatiei colonului si refacerea florei intestinale;

- Ajuta la tratarea bronsitelor respiratorii si a crizelor de astm;

- Protejeaza sistemul cardiovascular, intarind peretii capilarelor si a celorlalte vase de sange;

- Ajuta la tratarea inflamarii si maririi in volum a prostatei;

- Imbunatateste performantele fizice;

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Previne imbatranirea si ajuta la mentinerea frumusetii parului si a tenului;

Stimuleaza fertilitatea.

Prin urmare, exista numeroase tipuri de polen crud, fiecare avand propriile beneficii asupra organismului. Polenul crud ajuta organismul in numeroase moduri, motiv pentru care este recomandat sa il consumi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si