Ce este și cum se dezvoltă inteligența emoțională la cei mici
În ultimii ani am tot auzit vorbindu-se despre inteligența emoțională a copiilor și s-au descoperit tot felul de metode și tehnici pentru a fi dezvoltată.
Principiul de inteligență emoțională nu este neapărat nou, doar denumirea lui s-ar putea să ți se pară modernă. Acesta se bazează de fapt pe noțiuni care te ajută să descoperi ce înseamnă să ai succes, să fii cu adevărat fericit și să știi cum îți poți folosi inteligența pentru a-ți atinge scopurile. Pentru a atinge toate astea, ai nevoie să știi care îți sunt emoțiile și cum să le gestionezi într-un mod cât mai eficient.
Inteligența emoțională reprezintă un mod de auto-cunoaștere, de înțelegere a propriilor emoții, de autoconstientizare, auto analizarea și automotivare. Dezvoltând-o, înveți să te autocontrolezi și să gestionezi într-un mod eficient propriile emoții.
Tot pe inteligență emoțională e bazează și empatia sau conștiința socială, prin observarea emoțiilor oamenilor din jurul tău.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Inteligență emoțională te ajută să gestionezi cu succes relațiile cu ceilalți, folosindu-te de toate informațiile pe care le acumulezi despre emoții. Practic, toate noțiunile pe care le aduni încă din copilărie despre acest subiect, te vor ajuta pe parcursul întregii vieți.
Beneficiile dezvoltării inteligenței emoționale sunt multe.
Pentru a dezvoltă inteligența emoțională a celor mici poți aplică una dintre aceste metode:
Cultivând inteligență emoțională a copiilor, ei vor fi mai bine pregătiți pentru provocările vieții și vor deveni niște adulți echilibrați care vor știi să gestioneze în mod rațional și calm situațiile neprevăzute care vor apărea. Un copil inteligent emoțional este conștient de emoțiile pe care le are și poate vorbi liber despre ele. Acesta va știi cum să-și gestioneze emoțiile negative, reușind să aibă comportamente rezonabile chiar și atunci când lucrurile nu se întâmplă așa cum ar vrea el.