Principiul de inteligență emoțională nu este neapărat nou, doar denumirea lui s-ar putea să ți se pară modernă. Acesta se bazează de fapt pe noțiuni care te ajută să descoperi ce înseamnă să ai succes, să fii cu adevărat fericit și să știi cum îți poți folosi inteligența pentru a-ți atinge scopurile. Pentru a atinge toate astea, ai nevoie să știi care îți sunt emoțiile și cum să le gestionezi într-un mod cât mai eficient.

Practic, tot ce trebuie să știi constă în a nu lasă emoțiile să te copleseasca, ci să înveți să deții tu controlul asupra lor.

Ce reprezintă inteligența emoțională?

Inteligența emoțională reprezintă un mod de auto-cunoaștere, de înțelegere a propriilor emoții, de autoconstientizare, auto analizarea și automotivare. Dezvoltând-o, înveți să te autocontrolezi și să gestionezi într-un mod eficient propriile emoții.

Tot pe inteligență emoțională e bazează și empatia sau conștiința socială, prin observarea emoțiilor oamenilor din jurul tău.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cine este soția lui Călin Georgescu. Cristela este educator holistic și promovează anti-feminismul: ”Nu fiți pantalonoase”- antena3.ro

Citeste si: Alegeri prezidențiale, turul 1. Rezultate parțiale: Georgescu pe primul loc, Lasconi urcă pe locul doi- wowbiz.ro

Inteligență emoțională te ajută să gestionezi cu succes relațiile cu ceilalți, folosindu-te de toate informațiile pe care le acumulezi despre emoții. Practic, toate noțiunile pe care le aduni încă din copilărie despre acest subiect, te vor ajuta pe parcursul întregii vieți.

Beneficiile inteligenței emoționale

Beneficiile dezvoltării inteligenței emoționale sunt multe.

  • Sănătatea – s-a dovedit științific că un șoc emoțional are puterea de a declanșa o boală, iar gândirea negativă îți slăbește sistemul imunitar, ceea ce într-un final te va imbolnavi.
  • Relații interumane- Dezvoltarea inteligenței emoționale mai poate duce la o mai bună calitate a vieții, evoluție profesională, o mai bună comunicare cu ceilalți, adaptare mai ușoară și o stare de fericire și împlinire.

Dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor

Pentru a dezvoltă inteligența emoțională a celor mici poți aplică una dintre aceste metode:

  • Citește povești care au ca subiect central emoțiile.
  • Alege jocuri potrivite – copii învață cel mai ușor prin joacă, iar din acest motiv este indicat să cauți niște jocuri potrivite pentru ei, prin care să-și dezvolte inteligența emoțională. Vezi gama de jucării pentru copii la preturi convenabile..
  • Urmăriți împreună filme potrivite.

Cultivând inteligență emoțională a copiilor, ei vor fi mai bine pregătiți pentru provocările vieții și vor deveni niște adulți echilibrați care vor știi să gestioneze în mod rațional și calm situațiile neprevăzute care vor apărea. Un copil inteligent emoțional este conștient de emoțiile pe care le are și poate vorbi liber despre ele. Acesta va știi cum să-și gestioneze emoțiile negative, reușind să aibă comportamente rezonabile chiar și atunci când lucrurile nu se întâmplă așa cum ar vrea el.

Citeste si: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?- kfetele.ro

Citeste si: EXCLUSIV! Ce s-a întâmplat la ultimul concert susținut de Gabriel Cotabiță?! Mihai Trăistariu: "Avea corpul slăbit, am simţit că ceva nu este în regulă"- radioimpuls.ro

Citeste si: Cele mai controversate declarații ale lui Călin Georgescu: Apologia legionarilor, elogii aduse lui Putin și conspirațiile despre 5G- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si