Close sidebar
Close sidebar

Ce este "Sindromul fundului mort”, boala care te afectează dacă lucrezi la birou

"Sindromul fundului mort” sau amnezia fesieră este o boală mai puțin obișnuită care îi afectează pe cei care lucrează multe ore pe zi la birou.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sub denumirea sindromul "dead butt” se află diagnosticul oficial de "tendinoza gluteului mediu" și se referă la slăbiciune semnificativă într-unul dintre mușchii gluteali, în special gluteul mediu, situat pe lateral.

Citește și: "S-a prăbușit la picioarele pasagerilor". O stewardesă a murit fulgerător în avion

Acest sindrom se agravează progresiv în rândul populației, fiind o afecțiune comună la sportivi, dar care apare tot mai des în rândul populației sedentare sau la persoanele care stau la birou câteva ore bune pe zi.

Ce este sindromul "dead butt” și cum se manifestă

Potrivit CSID.ro, diagnosticul, problemele, efectele secundare și riscurile asociate acestui sindrom sunt reale și există de câțiva ani sau poate chiar mai mult.

Sindromul poate fi cauzat de o ergonomie deficitară. Statul cu spatele arcuit sau cocoșat la birou poate pune presiune semnificativă asupra mușchilor fesieri profunzi, precum și asupra zonei lombare.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Primul semn al unei probleme este o durere ușoară în acea zonă. Apoi, vei observa mai multă durere la activitate, trecerea de la stat jos la stat în picioare va dura câteva secunde.

Aceste dureri și disconforturi inițiale pot duce la probleme grave în timp. Începi să te confrunți cu dureri de genunchi, de exemplu.

Urcatul scărilor poate începe să doară și poți dezvolta sindromul fesier profund, în care atașamentul tendonului de ischiogambieri începe să se destrame și să se deterioreze.

De fapt, poate duce la simptome în care nervul sciatic începe să joace un rol. Și odată ce acesta se slăbește, lucrurile se înrăutățesc.

Sindromul apare mai ales la cei care muncesc la birou

[Sursa foto: Pexels.com]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI