Acest tip de virus  periculos provoacă febra hemoragică Marburg- asemănător cu virusul Ebola- care aparține familiei filoviride și se transmite la om și maimuțe. Virionii virusului Marburg au un aspect caracteristic de bastonaș sau filamente.

Ce a transmis Organizația Mondială a Sănătății

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății se reunesc urgent după ce zeci de cazuri de îmbolnăvire cu virusul Marburg au fost depistate în Guineea Ecuatorială și Camerun.

Citește și: A crezut că s-a îngrășat 40 de kilograme, dar medicii i-au dat o veste neașteptată

Conform OMS, Guineea Ecuatorială a confirmat primul său focar de îmbolnăvire cu acest virus pentru care nu există tratament, după ce testele preliminare efectuate în urma decesului a cel puțin nouă persoane au fost pozitive la febra hemoragică virală.

Nouă decese și 16 cazuri suspecte cu simptome precum febră, oboseală și vărsături și diaree pătate de sânge au fost raportate până în prezent.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Diferența dintre COVID-19 și gripă. La ce simptome să fii atent

De teamă, țările vecine Camerun și Gabon au restricționat circulația de-a lungul granițelor lor.

Ce înseamnă virusul Marburg

Specialiștii ne-au vorbit despre noul tip de virus extrem de viral. Marburg provoacă febră hemoragică, cu o rată de mortalitate de până la 88%. Virusul face parte din aceeași familie cu cel care provoacă boala cu virus Ebola.

Simptomele apar dintr-o dată și includ dureri de cap puternice, febră, diaree, dureri de stomac și vărsături și devin din ce în ce mai severe. Mulți pacienți dezvoltă simptome hemoragice severe în decurs de șapte zile. Virusul se transmite la oameni de la liliecii de fructe și se răspândește printre oameni prin contactul direct cu fluidele corporale ale persoanelor, suprafețelor și materialelor infectate.

Citește și: VIDEO- Medicamentele se vând ca pâinea caldă pe internet. Medicii și farmaciștii trag un semnal de alarmă

Până în prezent, nu au fost inventate vaccinuri sau tratamente antivirale aprobate pentru a trata acest virus.

Experții afirmă că îngrijirea de susținere- rehidratarea cu lichide orale sau intravenoase- și tratamentul simptomelor specifice, îmbunătățește supraviețuirea. O serie de tratamente potențiale, inclusiv produse din sânge, terapii imunitare și terapii medicamentoase, precum și vaccinuri sunt în curs de evaluare.

Citește și: Avertisment pentru părinți! Un nou virus umblă printre copii. Care sunt principalele simptome la care trebuie să fim atenți


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si