Primul caz de infectare cu virusul West Nile din acest sezon a fost confirmat în Bucureşti de Institutul Național de Sanatate Publică. Vă prezentăm, așadar, simptomele infectării cu acest virus!

Simptomele infectării cu virusul West Nile

Manifestarile infectiei cu virusul West Nile sunt diverse, de la cele asemanatoare unei simple raceli pana la semne de meningo-encefalita. Semne de alarma care impun prezentarea la medic sunt:

  • febră ridicată însoțită de durere de cap intensă
  • vărsături
  • stare generală alterată
  • sensibilitate crescută la lumină

Ce este virusul West Nile?

Virusul West Nile face parte din complexul de flavovirusuri transmise de artropode, alături de virusul encefalitei japoneze. Acest virus poate infecta o gamă largă de gazde, inclusiv oameni, păsări, țânțari, cai și alte mamifere. Cu toate acestea, transmiterea la oameni se face exclusiv prin înțepătura de țânțar.

tantar west nile

Tânțarii sunt cei care transmit virusul West Nile la oameni

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Primul caz de West Nile de anul acesta din România, înregistrat la București. Bărbatul infectat este trecut de 60 de ani

Cum ne protejăm?

Prevenția este cea mai eficientă metodă de a reduce riscul de infecție cu West Nile. Următoarele măsuri sunt recomandate pentru a evita înțepăturile de țânțar:

  • Aplicați substanțe care resping insectele pe pielea expusă atunci când sunteți în aer liber. Chiar și scurte ieșiri afară pot fi suficiente pentru a fi înțepați de țânțari.
  • Purtați haine cu mâneci lungi, pantaloni lungi și ciorapi, în special în condiții meteo care permit acest lucru. Țânțarii pot înțepa și prin haine, așa că aplicarea de substanțe repelente pe bază de permethrin pe haine poate oferi un nivel suplimentar de protecție.
    Atenție, permethrinul nu trebuie aplicat direct pe piele.
  • Țânțarii sunt cel mai activi între apus și răsărit. Folosiți repelente și îmbrăcăminte adecvată în aceste perioade sau evitați activitățile în aer liber în acest interval.
  • Țânțarii își depun ouăle în apă stătătoare. Reduceți locurile unde apa poate stagna în jurul locuinței sau a locului de muncă, inclusiv în subsoluri.
  • Verificați plasele contra insectelor pentru a vă asigura că țânțarii nu pot intra în casă.
  • Citește și: VIDEO- Țânțarii febrei galbene, monitorizați de Insitutul Cantacuzino. Provoacă febra Dengue

Deși riscul de îmbolnăvire de la o singură înțepătură de țânțar este redus, persoanele peste 50 de ani sau cele cu deficiențe imune sunt mai vulnerabile la forme severe ale bolii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Sursa: cdt-babes.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si