Close sidebar
Close sidebar

Ce este West Nile și cum îți dai seama că te-ai infectat cu acest virus transmis de țânțarul tigru: Primele simptome

Află cum îți poți da seama că te-ai infectat cu virusul West Nile și care sunt primele simptome.

Andreea Stoica,

Transmiterea virusului West Nile la oameni se face exclusiv prin înțepătura de țânțar

[Sursa foto: freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Primul caz de infectare cu virusul West Nile din acest sezon a fost confirmat în Bucureşti de Institutul Național de Sanatate Publică. Vă prezentăm, așadar, simptomele infectării cu acest virus!

Simptomele infectării cu virusul West Nile

Manifestarile infectiei cu virusul West Nile sunt diverse, de la cele asemanatoare unei simple raceli pana la semne de meningo-encefalita. Semne de alarma care impun prezentarea la medic sunt:

  • febră ridicată însoțită de durere de cap intensă
  • vărsături
  • stare generală alterată
  • sensibilitate crescută la lumină

Ce este virusul West Nile?

Virusul West Nile face parte din complexul de flavovirusuri transmise de artropode, alături de virusul encefalitei japoneze. Acest virus poate infecta o gamă largă de gazde, inclusiv oameni, păsări, țânțari, cai și alte mamifere. Cu toate acestea, transmiterea la oameni se face exclusiv prin înțepătura de țânțar.

Tânțarii sunt cei care transmit virusul West Nile la oameni

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Primul caz de West Nile de anul acesta din România, înregistrat la București. Bărbatul infectat este trecut de 60 de ani

Cum ne protejăm?

Prevenția este cea mai eficientă metodă de a reduce riscul de infecție cu West Nile. Următoarele măsuri sunt recomandate pentru a evita înțepăturile de țânțar:

  • Aplicați substanțe care resping insectele pe pielea expusă atunci când sunteți în aer liber. Chiar și scurte ieșiri afară pot fi suficiente pentru a fi înțepați de țânțari.
  • Purtați haine cu mâneci lungi, pantaloni lungi și ciorapi, în special în condiții meteo care permit acest lucru. Țânțarii pot înțepa și prin haine, așa că aplicarea de substanțe repelente pe bază de permethrin pe haine poate oferi un nivel suplimentar de protecție.
    Atenție, permethrinul nu trebuie aplicat direct pe piele.
  • Țânțarii sunt cel mai activi între apus și răsărit. Folosiți repelente și îmbrăcăminte adecvată în aceste perioade sau evitați activitățile în aer liber în acest interval.
  • Țânțarii își depun ouăle în apă stătătoare. Reduceți locurile unde apa poate stagna în jurul locuinței sau a locului de muncă, inclusiv în subsoluri.
  • Verificați plasele contra insectelor pentru a vă asigura că țânțarii nu pot intra în casă.
  • Citește și: VIDEO- Țânțarii febrei galbene, monitorizați de Insitutul Cantacuzino. Provoacă febra Dengue

Deși riscul de îmbolnăvire de la o singură înțepătură de țânțar este redus, persoanele peste 50 de ani sau cele cu deficiențe imune sunt mai vulnerabile la forme severe ale bolii.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Sursa: cdt-babes.ro

 

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI