Close sidebar
Close sidebar

Ce evenimente sunt organizate de Ziua Naţională a României, în Capitală

În Bucureşti, Ziua Naţională a României va fi sărbătorită, la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei, la Opera Comică pentru Copii sau la Sala Radio.

Alina Raducu,

Ce evenimente sunt organizate de Ziua Naţională a României, în Capitală

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe 1 decembrie, bucureștenii sărbătoresc Ziua Naţională a României la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei cu spectacole și concerte de muzică populară. Lavinia Goste alături de maestrul dirijor Marius Zorilă, Orchestra Naţională Valahia şi invitatul de onoare Valentin Samfira interpreta melodii din toate zonele etnofolclorice ale ţării, interpretate la instrumente tradiţionale, precum fluier geamăn, cimpoi, caval, ocarină, trâmbiţă, nai sau taragot. Iar Butterfly Band va completa programul. 

Evenimente  organizate de Ziua Naţională a României în București

Târgul „Poveste de Crăciun” din curtea Operei Comice pentru Copii va fi deschis de luni până vineri, între orele 15.00- 21.00, sâmbăta şi duminica- între orele 10.00- 22.00.

În zilele de 1, 2, 26, 27, 28 şi 29 decembrie, programul de vizitare este între orele 10.00

- 22.00, pe 24 decembrie- între orele 10.00- 16.00. Pe 25 decembrie, târgul este închis.

Citește și: Parada militară de 1 decembrie 2022. Programul complet al evenimentelor din București

Ce evenimente sunt organizate de Ziua Naţională a României, în Capitală

[Sursa foto: PixaBay]

Astăzi, 1 decembrie, de la ora 19.00, apreciatul dirijor Cristian Mandeal se va afla la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio, într-un eveniment care va cuprinde partituri semnate de Ion Dumitrescu, Edward Elgar şi

Camille Saint-Saëns.

Acest eveniment îl are ca invitat special pe unul dintre cei mai importanţi tineri muzicieni români: violoncelistul Cornelius Zirbo, care s-a perfecţionat la Paris, unde a studiat în cadrul Clasei de Excelenţă de Violoncel a lui Gautier Capuçon.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: VIDEO| Minivacanța românilor a început cu aglomerație în trafic

Cornelius este şi laureat a numeroase concursuri în ţară şi în străinătate şi activitatea sa artistică s-a desfăşurat deja pe patru continente. 

Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00).

Citește și: La mulți ani, România! Mesaje, urări și felicitări pentru 1 Decembrie 2022

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI