Close sidebar
Close sidebar

Ce face aceasta femeie din Cluj cu mobila veche este impresionant! Cum a readus la viata piese de mobilier aruncata la gunoi

Transforma mobila veche de 100 de ani intr-o adevarata opera de arta. O femeie din judetul Cluj este printre putinii oameni din Transilvania care mai pastreaza traditia picturii pe obiectele din casa. Daca pe vremuri si-a pregatit singura camera cu zestre, acum o face doar la comanda, pentru putinii cumparatori.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Intr-o lume moderna, doamna Ana pastreaza vechile traditii...
-La Mera era obiceiul ca fata sa aiba mobilierul si baiatul casa.

...chiar daca au apus acele vremuri, ea nu le-a uitat. Mai mult, a adunat mobila veche pe care altii o aruncau si a readus la viata batranele piese.  

Kelemen Anna: Le-am pictat si acum sunt nou noute.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Casa doamnei Ana e ca un muzeu: are sase camere pline cu mobila veche reconditionata si obiecte mostenite de la strabunici.

-Era maro, pictat cu ciorapi si eu m-am gandit ca ar fi bine sa il pictez asa.

Face vopsea naturala din amestecuri de plante si branza de vaci, iar apoi lucreaza cate 3-4 luni la o piesa de mobilier.

Motivele traditionale pe care le picteaza cu migala sunt de-o frumusete fara pereche, iar povestile pe care le spun sunt unice.

Nusi din Mera cum ii spun cei care au avut placerea s-o cunoasca picteaza de cand se stie. Ajunsa la pensie, femeia si-a propus sa se dedice in totalitate acestei pasiuni. Munca ei e enorma, a infrumusetat chiar si un conac intreg la Rimetea, dar acum comenzile sunt din ce in ce mai putine.

Chiar daca pretul pe care il cere este mult sub cel al magazinelor de profil, doamna Nusi abia vinde cate o lada de zestre care costa aproximativ 1200 de lei. Pasiunea femeii a fost salvata insa de proprietarii unor hoteluri si restaurante care au ales sa isi decoreze localurile cu mobilierul pictat la Mera.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI