Luni a fost o operațiune contra cronometru la internatul Liceului Teoretic Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc, municipiul Harghita! Acolo, în jurul orei 16:30 s-a prăbușit zidul clădirii istorice, care ar fi fost construită în urmă cu aproximativ 110 ani în urmă.

Operațiune dramatică la căminul liceului din Harghita

Din păcate, 4 adolescenți au fost prinși sub dărâmături, iar unul dintre ei, care se afla la demisol a decedat.

David, în vârstă de doar 17 ani a fost ce-a de-a patra victimă scoasă de sub ruine de salvatori în jurul orei 19:00, însă deși a fost resuscitat minute în șir, inima lui nu a mai bătut. Până în ultima clipă el a fost cooperant cu pompierii și voluntari. Inițial, un câine de căutare al salvamontiștilor l-a simțit.

”Pentru cea de-a patra victimă numai am presupus doar cam unde ar putea fi, din discuţiile cu personalul din cadrul internatului. Doar ştiam că a patra victimă se afla în momentul prăbuşirii la parter, spre deosebire de celelalte trei care se aflau la etaj, astfel încât a fost mai greu să ajungem la a patra victimă, dar din datele pe care le-am avut am reuşit să identificăm oarecum zona în care s-ar putea afla, am efectuat degajările de dărâmături şi moloz, şi în jurul orei 19 am ajuns la aceasta, dar din păcate era în stop cardio-respirator, am predat-o echipajului medical, din păcate la locul evenimentului s-a declarat decesul, nu s-a mai putut face nimic pentru acesta”,

a spus comandantul Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc

David prins dărâmături internat

El este David, tânărul care a murit, după ce zidul internatului unde se afla s-a prăbușit peste el.

[Sursa foto: Observator]

Citește și: Prima reacție a ministrului Educației după tragedia de la Odorheiu Secuiesc: „ Îmi manifest toată empatia pentru familii, pentru comunitatea școlară”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

A treia fată care a fost scoasă în stare de inconștiență, în stop cardiorespirator, a fost transportată ulterior la spitalul din Târgu Mureș cu o unitate mobilă de terapie intensivă. Aceasta se afla în comă, cu fractură de coloană vertebrală.

”Va fi mutată la Târgu Mureș, nefiind condiții de zbor pentru a fi efectuată mutarea cu elicopterul. Nu știu dacă prăbușirea se va extinde și la restul clădirii. Acolo se va investiga de către specialiști”, a spus Raed Arafat.

Ultimele clipe din viața lui David, tânărul care în câteva zile trebuia să-și facă majoratul

Colegul de cameră a lui David a povestit îndurerat ce făcea tânărul înainte de tragedie, dar și cât de repede s-a întâmplat totul. La acel moment, doar câţiva dintre cei 97 de copii cazaţi acolo erau în internat, deoarece orele de curs se terminaseră. El spune că tânărul de 17 ani dormea.

”Eu am plecat cu trei minute înainte de a se prăbuși căminul. La ora 15.50 eram înăuntru, la 15.52 am plecat și la și 55 deja ma sunau că ce s-a întâmplat, că s-a prăbușit căminul. Eu am gândit că a căzut ceva din perete, o întâmplare minoră, dar s-a prăbușit toată camera, nu era nimeni în cameră în afară de David, care dormea deasupra mea”, a spus colegul de cameră al băiatului.

La urmă toți spuneau că David este înăuntru, mă gândeam că poate a adormit și nici nu putea să audă dacă a crăpat ceva, pentru că avea și căștile pe urechi. Eu am fost ultimul care a vorbit cu el... ”, a mărturisit Laszlo Barna pentru Antena 3 CNN.

David prins dărâmături internat

El este David, tânărul de 17 ani care a murit la scurt timp după ce a fost scos de sub dărâmături.

[Sursa foto: Observator]

Citește și: Ce scrie presa maghiară despre tragedia din Harghita. "Guvernul de la Budapesta a plătit o parte din renovarea liceului Tamasi Aron"

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Tot el a povestit că David este un prieten foarte bun și îi pare nespus de rău de cele întâmplate. Tânărul urma să împlinească frumoasa vârstă de 18 ani chiar în ziua de Crăciun, însă a avut parte de un sfârșit crunt. Adolescenții ar fi observat că pereții încep să se crape și au anunțat un profesor, însă nu au mai apucat să iasă din clădire teferi.

Ce spune patronul care realiza lucrările de racordare a clădirii

Şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, Paul Racoviţă a spus că în urma primelor verificări pe care le-a făcut, a constatat că este posibil să existe o necorelare între proiectul pentru racordul de canalizare a clădirii şi lucrările realizate. Așadar, incidentul a fost cauzat de nespectarea normelor, muncitorii neștiind nici măcar că erau elevi în clădirea respectivă.

Lucrările de racordare la reţeaua de canalizare erau executate în baza unei autorizaţii emise în luna octombrie de către Primăria Odorheiu Secuiesc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si