Urmează sezonul cald, natura va reveni la viață și insectele o dată cu ea. Dacă descoperiți o căpușă în piele nu trebuie să vă speriați. Trebuie să vi se administreze imediat un tratament special. Este vorba despre două doze de antibiotic din clasa penicilinelor. Acest tratament poate să fie prescris de orice medic, în orice loc vă aflați.

Dacă aveți ghinionul să dați de o căpușă bolnavă trebuie să știți că poate să vă transmită boala Lyme.

Această boală se transmite dacă căpușă stă în piele între 24 și 48 de ore și are contact la vasul de sânge uman. Trebuie să cereți ajutor din timp.

Primăvara și vara sunt anotimpurile favorabile pentru înmulțirea țânțarilor și căpușelor. Dacă țânțarul are nevoie doar de câteva fracțiuni de secundă pentru a pătrunge în piele, o căpușă are nevoie de peste patru ore ca să transmită boli. În acest interval de timp trebuie să vi se administreze tratament medicamentos.

„Căpușa transmite boli dacă stă aderentă de pielea noastră 24 -36 de ore, sunt voci care spun chiar 48 de ore. Căpușa trebuie să se conecteze la vasul de sânge și să stea acolo 24 de ore- 36-48 ore.” a transmis Dr. Cătălin Apostolescu, primar boli infecțioase.

Citeste si: Scapa de problemele cu daunatorii apeland la firme deratizare soareci Bucuresti!

Ce se întâmplă când un copil este mușcat de o căpușă

Situațiile mai dificile sunt atunci când un copil este mușcat de o căpușă. „Tratamentul ideal ar fi în primele 4 ore de la înțepătură, să pot să-i dau antibiotic, amoxicilină.”, a declarat profesorul dr. Dumitru Orășeanu, șef secție pediatrie.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La adulți tratamentul este diferit. „Tratamentul e destul de simplu și constă în 2 tablete de doxiciclină care se iau o singură dată, amândouă împreună. Și cu asta s-a terminat. Treaba asta poate sa o faca orice medic de familie. Nu este nevoie ca omul să se adreseze unui serviciu de boli infecțioase. Medicamente ce fac parte din clasa penicilinelor.” a zis doctorul Cătălin Apostolescu.

Citeste si: ȘOCANT! Livian a mușcat-o pe Bianca de gât! Incredibil, ce s-a întâmplat între cei doi chiar înainte de marea finală Puterea dragostei! IMAGINI HALUCINANTE

ce faci dacă ai fost mușcat de o căpușă
Mușcătură de căpușă.[Sursa foto: google]

Anumite căpușe sunt infectate cu bacteria Borellia ce transmite boala Lyme, această boală are impact și asupra sistemului nervos.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Dacă descoperiți căpușa în piele, nu intrați în panică. Încercați să o înlăturați din piele sau apelați la cineva capabil de acest lucru. Trebuie să o smulgeți cu tot cu cleștișorii din cap.

Dacă sunteți în natură, departe de o unitate spitalicească trebuie să puneți o substanță grasă peste căpușă, ca de exemplu cremă grasă, untură, unt. Atunci căpușa va ieși singură din piele. Dacă nu aveți acces la aceste lucruri, trebuie să vi se administreze neapărat tratamentul cu antibiotice.

Citeste si: El este fotbalistul care a orbit pentru că i-a intrat un parazit în cornee în timp ce făcea duș


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si