Mare limpede cu plaje intinse avem! Femei frumoase si cluburi de fite nici nu incape discutie! Ce ii mai lipseste statiunii Mamaia sa ajunga la fel de luxoasa ca Monte Carlo?

“Am apasat butonul de doua ori, dar cred ca nu au destui chelneri la restaurant, asa ca ne-am dus sa ne luam singure bauturile”, spune un client nemultumit.

De serviciile noastre se plang mai toti strainii.

Cheltuie bani buni pe o vacanta in ceea ce au auzit ca este Ibiza de Romania, dar se simt neglijati:

“Ar putea fi mai zambareti, mai efervescenti, dar sunt draguti”, spune o tanara.

Angajatii care ii servesc si care in alte parti sunt chiar prea multi, pe litoralul nostru sunt putini si suprasolicitati!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

“Noi am inceput cu un grafic de oameni si momentan suntem cu 15 oameni sub acel grafic”, a declarant George Ticu, managerul unui restaurant.

Desi in multe locuri salariul sare de 2 000 de lei, iar bacsisul nu e nici el de neglijat, doritori pentru un job de vara sunt putini.

In continuare lipsesc manageri de plaja, instructori de kite, receptioneri si maseuri

Munca pe plaja nu e doar lapte si miere: trebuie sa infrunti temperaturi ridicate si sa le zambesti tot timpul si celor mai mofturosi turisti. La una dintre plajele de lux din nordul statiunii Mamaia, cei mai fideli angajati sunt sot si sotie.

Dan si Adelina lucreaza impreuna de la rasarit, pana la apus, iar clientii pleaca de la ei mai relaxati si mai zambitori.

“Un masaj dureaza de la 30 min pana la o ora si 30 de minute ”, spune Dan Vladoi.

Iulian este ajutor-instructor de kite si in doar cateva saptamani a invatat sa-i lanseze cu zmeul pe apa pe amatorii de senzatii tari. Ar mai avea nevoie, totusi, de un coleg- weekendurile sunt arhipline si abia daca face fata solicitarilor.

“Avem nevoie de ucenici in meseria de instructor sportiv, ii invatam noi, avem instructori care sa le arate totul de la a la z, cu echipamentul nostru”, spune Catalin Serban, manager plaja.

Tot aici, managerii de plaja cauta receptioneri si moderatori pentru iubitorii de kite sau windsurf. Nimeni n-a venit pana acum la interviu. Un studiu recent al Federatiei patronatelor din turismul romanesc arata ca forta de munca necesara pe plaja este din ce in ce mai redusa. Asta in ciuda faptului ca incasarile unui angajat de pe litoral pot ajunge si la 8 000 de lei pe luna.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si