Close sidebar
Close sidebar

Ce inaltime incredibila avea Nicolae Ceausescu! A fost unul dintre cei mai temuti dictatori ai lumii, insa nu masura mai mult de...

Toata lumea il stie, dar putini au idee ce inaltime avea Nicolae Ceausescu, cel care a fost presedintele Romaniei comuniste din 1967 pana in 1989.

Mihai Dragan,


DISTRIBUIE
acest articol

Ce inaltime avea Nicolae Ceausescu? Putini sunt cei care stiu raspunsul la aceasta intrebare. Si ca sa nu dezvaluim din prima, va spunem asa: era de aceeasi statura cu Stalin, putin mai inalt ca Lenin dar mult mai scund decat Hitler.

V-am bagat in ceata? Ei bine, "intaiul fiu al tarii", cum ii placea sa se numeasca, nu era un tip extrem de inalt. S-a nascut intr-o familie de tarani, cu 10 copii, in Scornicesti, Olt. Tatal sau, Andruta, avea 3 hectare de pamant si crestea oi. Pe langa cultivarea pamantului si ingrijirea animalelor din gospodarie, barbatul isi intretinea familia si din croitorie.

Micului Nicolae nu prea i-a placut cartea sau, mai degraba, saracia l-a indemnat sa nu urmeze decat 4 clase la scoala din sat, caci pe atunci Scornicestiul era un sat, dupa care, la 11 ani, a plecat sa se pricopseasca la Bucuresti, angajandu-se ucenic de cizmar.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Pare incredibil, dar de aici si-a inceput ascensiunea unul dintre cei mai temuti dictatori ai lumii, cel care a aruncat Romania in bezna adanca a comunismului. Nu ii vom reaminti traseul politic si nici momentele in care a fost "pus la pastrare" in temnitele Doftanei, ci ne vom referi la un asepect mai putin cunoscut: ce inaltime avea... cel mai inalt om din stat.

Iata ce inaltime avea Nicolae Ceausescu

In ciuda puterii demente de care dispunea, Nicolae Ceausescu nu era deloc un barbat inalt, din contra. Fostul dictator masura doar 1,68m. Si ca sa fie clar de ce l-am pus la inceput la acelasi nivel cu Stalin, aflati ca acesta avea tot 1,68m, in timp ce Lenin, culmea, masura doar 1,65m. Pe de alta parte, Adolf Hitler a fsot ceva mai inalt, el "laudandu-se" cu 1,75m.

Nicolae Ceausescu s-a  nascut pe 26 ianuarie 1918 la Scornicesti si a murit odata cu Revolutia din 1989 cand regimul comunist a fost indepartat pentru totdeauna din Romania. A fost executat alaturi de sotia lui, Elena Ceausescu, pe 25 decembrie 1989, chiar de Craciun, dupa un proces-fulger care s-a finalizat cu pedeapsa capitala.

Si daca tot am aflat ce inaltime avea Ceanusescu, mai aflati ca 21 de ani mai tarziu, pe 21 iulie 2010, sotii Ceausescu au fost deshumati in vederea prelevarii de probe ADN, la cerea fiului lor, Valentin Ceusescu care a dorit sa afle daca cei doi sunt sau nu inmormantati acolo, in Cimitirul Ghencea din Capitala. Dupa analize, raspunsul a fost afirmativ.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI