Close sidebar
Close sidebar

Adenovirusul este posibila cauză a cazurilor misterioase de hepatită la copii

Află ce este adenovirusul. Una dintre posibilele cazuri misterioase de hepatită la copii. Medicii au făcut anunțul.

Georgiana Balaban,

Infecția cu adenovirus este o afecțiune medicală.

[Sursa foto: Arhivă]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Conform specialiștilor, infecția cu adenovirus este o afecțiune medicală. Acest tip de afecțiune se întâlnește la orice vârstă, mai ales la minori. Se declanșează în special iarna, primăvara și în vara timpurie. Adenovirusul poate cauza hepatita la copii, iar părinții sunt îngrijorați de sănătatea celor mici.

Citeste si: Mihai Craiu, despre maladia de hepatită: „Să evităm supradozarea paracetamolului la copii“

Infecția cu adenovirus este extrem de periculoasă pentru copii. Acest lucru poate duce la hepatită. Adenovirusurile sunt un grup de viruși care determină afecțiuni respiratorii precum bronșită, pneumonie etc. Simptomele sunt asemănătoare cu cele ale răcelii sau gripei, dar pot varia de un organism la altul.

Simptomele adenovirusului

Siptomele nu sunt aceleași, diferă de la om la om. De altfel, diferă în funcție de organele la care se declanșează infecția.

În general, această infecție are manifestări ușoare sau moderate, care diferă de la un copil la altul. De multe ori simptomele adenovirusului sunt confundate cu ale altor boli. Simptomele infecției cu adenovirus durează între 2-14 zile de la expunere și se caracterizează prin rinoree, dureri în gât, febră, tuse severă, dificultăți de respirație, dureri de cap și senzație de moleșeală.

Citeste si: Hepatită de origine necunoscută, în România

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Dacă simptomele infecției cu adenovirus persistă, iar tratamentul inițial nu dă rezultate, este recomandat ca părinții să se întoarcă la spital cu copiii pentru un tratament mai puternic. Copiii care au fost diagnosticați cu pneumonie pot dezvolta boli de plămâni cronice, iar cei care au fost depistați cu infecții intestinale riscă să sufere de ocluzie sau blocare intestinală și necesită îngrijire medicală imediată.

Citeste si: Zeci de cazuri misterioase de hepatită la copii

Experții au anunțat că adenovirusul este un virus care afectează în mare parte copiii și care poate duce la hepatită. Dr. Meera Chand, director de infecții clinice și emergente la UKHSA, a declarat că există o creștere tot mai bruscă a hepatitei la copii cauzată de adenovirus.

„Informațiile adunate prin investigațiile noastre sugerează din ce în ce mai mult că această creștere a hepatitei cu debut brusc la copii este legată de infecția cu adenovirus. Cu toate acestea, investigăm cu atenție și alte cauze potențiale’ ’, a spus specialistul.

Citeste si: Sunt noile focare de hepatită un motiv de îngrijorare? Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență: „Nimeni nu știe de ce are o evoluție atât de fulminantă”| EXCLUSIV

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI