Codul Roșu de caniculă este cea mai severă avertizare meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) și indică temperaturi extreme, care pot avea efecte negative severe.

Ce înseamnă când este Cod Roșu de caniculă?

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, atunci când este Cod Roșu înseamnă că fenomenele meteorologice prognozate vor fi periculoase, cu un grad de intensitate foarte mare şi cu efecte dezastruoase.

Valorile temperaturilor maxime pot depăși 40°C și chiar mai mult în anumite regiuni. Aceste temperaturi sunt periculoase și pot duce la probleme severe de sănătate.

Expunerea prelungită la temperaturi ridicate poate provoca insolație, deshidratare severă și poate agrava condițiile medicale preexistente.

Copiii, bătrânii, persoanele cu boli cronice și cele care lucrează în aer liber sunt cele mai expuse riscurilor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO Briza mării a risipit canicula! Unii români au plecat mai devreme în minivacanța de Rusalii pentru a scăpa de căldura sufocantă

Măsuri de protecție pentru Codul Roșu de caniculă

  • Hidratare constantă: Este esențial să beți multe lichide, să evitați alcoolul și băuturile cu cofeină.
  • Evitarea expunerii la soare: Se recomandă evitarea activităților în aer liber între orele 11:00 și 18:00 și să stați în locuri răcoroase și umbrite.
  • Utilizarea aerului condiționat: În măsura posibilităților, petrecerea timpului în spații climatizate ajută la reducerea riscului de suprasolicitare termică.

Codul Roșu de caniculă este emis pentru a avertiza populația și autoritățile să ia măsuri imediate pentru a se proteja și a preveni situațiile de urgență.

Cod Roșu de caniculă

Cod Roșu de caniculă

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: VIDEO Se topesc pe asfalt, la umbra palmierilor! Copacii exotici nu sunt pe placul localnicilor din Mehedinți: Mai bun era un pom fructifer

Județele afectate de Codul Roșu de caniculă

Iată care sunt județele afectate de Codul Roșu de caniculă!

Sâmbătă 22 iunie 2024

Județele afectate: județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș

Valul de căldură va fi persistent și intens, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate pentru a patra zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Duminică 23 iunie 2024

Județele afectate: județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, precum și în municipiul București

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, precum și în municipiul București, valul de căldură va fi persistent și intens, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv.

Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si