Președinteșe Franței, Emmanuel Macron a avut o convorbire, cu Vladimir Putin, cerându-i acestuia să respecte dreptul internațional și protejarea protecției populației civile, precum și acordarea de ajutoare, în conformitate cu rezoluția Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, potrivit unui comunicat al Palatului Elysee.

Ce înseamnă denazificarea Ucrainei? Ce condiții a impus Vladimir Putin pentru ca războiul să se încheie?

Macron a reiterat solicitarea comunității internaționale de a pune capăt atacului Rusiei împotriva Ucrainei și a reafirmat necesitatea implementării unei încetări imediate a focului.

De asemenea, Emmanuel Macron a solicitat liderului rus să se respecte următoarele:

- oprirea tuturor atacurilor împotriva civililor și locuințelor acestora;

- conservarea întregii infrastructuri civile;

- asigurarea drumurilor principale, în special a drumului de la sud de Kiev.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Kelemen Hunor: Agresiunea Rusiei la adresa Ucrainei este „un act criminal şi inacceptabil”

Ca răspuns, președintele Putin și-a confirmat disponibilitatea de a se angaja în aceste trei puncte, potrivit administrației prezidențiale de la Elysee, și a fost de acord să continuie dialogul cu președintele Emmanuel Macron.

Pe de altă parte, Vladimir Putin a impus condițiile necesare pentru rezolvarea situației din Ucraina, a informat Kremlinul citat de agenția de presă rusă de stat RIA Novosti. 

Însă, liderul Rusiei a menționat că acest lucru va fi posibil „doar dacă interesele legitime ale Rusiei în domeniul securității sunt luate în considerare necondiționat” și a impus următoarele condiții:

  • ”recunoașterea suveranității Rusiei asupra Crimeei;
  • demilitarizarea și denazificarea statului ucrainean;
  • asigurarea statutului neutru al Ucrainei”,
    a anunțat RIA Novosti.

Citeste si: Bombardamentele continuă în ziua 13 de război: Oraşe din estul şi centrul Ucrainei, inclusiv periferia Kievului

Emmanuel Macron l-a contactat pe Putin la cererea omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, cu care a discutat „de mai multe ori în ultimele ore”, a precizat preşedinţia franceză.

Citeste si: Volodimir Zelenski avertizează că atacurile lansate de Rusia nu se vor limita la Ucraina: „Va dori mai mult”

Această discuţie a fost a doua între cei doi lideri, de la începutul atacului rusesc din Ucraina, la 24 februarie. Cei doi au mai vorbit, înaintea unui summit excepţional al UE la Bruxelles.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si