In articol:
„Salariu motivant” e expresia pe care nu pare să o mai creadă nimeni. Atunci de ce o găsim în toate anunțurile de angajare? Reporterii Kanal D au cerut o traducere chiar de la sursă.
Citește și: VIDEO- Armata caută soldați. Candidații sunt numeroși
Ne convingem după primul apel că expresia e cel mai adesea doar o cutumă. Pe sistemul „așa se scrie”.
Andra Ionescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:
„În descrierea anunțului se menționează faptul că programul de lucru este flexibil, grila de salarizare este motivată și se oferă bonusuri de performanță. Haideți să vedem ce presupune acest lucru.”, transmite Andra Ionescu, reporter Kanal D.
„Voiam să vă întreb ce înseamnă grilă de salarizare motivantă? Pleacă de la 3.000,
Mulți oameni spun că nu-i atrag deloc anunțurile de acest gen
Bucuroși că măcar am primit un răspuns, mergem să vedem dacă oamenii chiar sunt „atrași” sau „motivați” când văd astfel de exprimări. Gina, care lucrează ca ospătar, spune clar:
„Nu, nu atrage, chestia asta cu salariul motivat nu atrage. Și te duci și lucrezi pe 12 milioane.”
„Salariu motivant. Nu știu e importat din afară că noi nu prea avem concepția aceasta la noi în țară.”
Alții au avut noroc și spun că expresia „oportunități de avansare” a fost cinstită.
„În aproximativ 2 ani deja vorbesc 2 limbi străine, o încep a treia. În afară de chestia asta, salariul chiar a crescut foarte mult.”
Pe platformele unde se postează joburi, cele mai multe aplicări sunt la posturile cu salariul la vedere. O știu și reprezentanții acestor companii.
Ana Călugăru, PR platformă de recrutare: „Această expresie nu este deloc atrăgătoare pentru candidați. Noi chiar recomandăm să nu mai fie folosite și mai degrabă să fie folosit salariul așa cum este într-o formă transparentă.”
De altfel, la începutul acestui an, Comisia Europeană a adoptat directiva care interzice angajatorilor să posteze anunțuri fără o grilă de salarizare afișată.