Vladimir Putin se află sub o presiune tot mai mare. „Operațiunea specială” din Ucraina, cum este denumită la Kremlin invazia țării vecine nu a decurs conform planului, scrie BBC News.

Ca urmare a contraofensivei ucrainene, Rusia a pierdut o parte din teritoriul pe care îl ocupase. Între timp, regiunile rusești de la granița cu Ucraina au fost supuse unor bombardamente susținute.

Citeste si: VIDEO- Vladimir Putin a decretat legea marțială în teritoriile din Ucraina anexate în luna septembrie

Anunțul Kremlinului de luna trecută privind „mobilizarea parțială” a declanșat o stare de alarmă în întreaga societate rusă.

Răspunsul președintelui Putin în fața acestor obstacole nu a fost, desigur, acela de a recunoaște că a făcut o "mare greșeală invadând Ucraina”, notează BBC.

Dimpotrivă, liderul de la Kremlin plusează și introduce o securitate mai strictă nu doar în Ucraina ocupată, ci în toată Rusia.

Ce însemnă legea marțială din regiunile Ucrainei

Cu un decret de la Kremlin, Vladimir Putin a impus legea marțială în cele patru regiuni ucrainene pe care pretinde că le-a anexat: Lugansk, Donețk, Zaporijia și Herson.

TASS raportează că, prin decretul președintelui, legea marțială a intrat în vigoare la miezul nopții pe 20 octombrie 2022.

Citeste si: Volodimir Zelenski: Dronele iraniene ale Rusiei sunt un simbol al "falimentului său militar şi politic"

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Șefii acestor patru regiuni vor primi competențe suplimentare pentru a asigura securitatea în teritoriul ocupat.

Începând de joi, liderii regiunilor ucrainene ocupate, aflate sub incidenţa legii marţiale, pot evacua locuitorii către alte zone, pot introduce un regim special de intrare şi ieşire din teritorii şi pot restrânge libertatea de mişcare a rezidenţilor.

Vorbind la întâlnirea de ieri, Putin a declarat că oficialii de rang înalt trebuie să acorde atenție implementării măsurilor de protecție antiteroristă a instalațiilor critice.

„Regimul de la Kiev a refuzat să negocieze și continuă să bombardeze noile teritorii rusești folosind metode teroriste”, a spus liderul de la Moscova.

Legea marțială din regiunile ocupate, dublată de noi reguli de securitate în Rusia

Liderul de la Kremlin a înăsprit securitatea în toată Rusia, odată cu introducerea a trei niveluri de securitate diferite.

În acele regiuni apropiate de granița cu Ucraina, cum sunt regiunile Belgorod, Bryansk, Krasnodar și Rostov, precum și în Crimeea anexată, a fost declarat un „nivel mediu de răspuns”.

Măsurile includ creșterea securității și ordinii publice. Decretul prevede, de asemenea, restricții în circulație și trafic, precum și la intrarea și ieșirea din aceste regiuni.

Următorul nivel în jos este „pregătirea sporită”. Acest lucru se aplică regiunilor centrale și sudice ale Rusiei, inclusiv Moscova.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate al Rusiei. Care e următoarea mutare a liderului rus

Decretul prezidențial menționează „percheziții de vehicule și restricții de circulație”, precum și „securitate mai strictă a ordinii publice”.

Într-un mesaj pe rețelele de socializare, primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a încercat să-i asigure pe moscoviți că „nu vor exista măsuri care să restrângă ritmul normal de viață”. 

Cel mai scăzut nivel de securitate se aplică restului țării (de fapt, nordul Rusiei, Siberia și Orientul Îndepărtat al Rusiei).

Măsuri de urgență în toate regiunile Rusiei

Pentru a duce la îndeplinire decretul președintelui rus, toți guvernatorii regionali au primit ordin să înființeze „sedii operaționale”. Acestea vor include șefii fiecărei regiuni, reprezentanți ai armatei și ai poliției.

Guvernatorii regionali au primit, de asemenea, ordin „să îndeplinească toate cererile Forțelor Armate ale Federației Ruse, ale trupelor și formațiunilor de trupe”. Acest lucru ar putea să dea armatei ruse puteri mai mari în întreg teritoriul țării.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si