Daca este sa ne raportam la un produs bio fata de unul obisnuit, atunci diferenta de pret poate fi de 50 la suta sau chiar mai mare. Dar mancarea sanatoasa nu se refera strict la eticheta. Conteaza ce, cum si cand mancam!

Sa facem cunostinta cu Ioana. Nu munceste la sala doar pentru un corp de invidiat. Si-a transformat pasiunea in meserie. Este campioana mondiala la bikini fitness, un sport care combina culturismul cu principiile fitness-ului.

A acceptat sa mergem cu o camera de filmat, alaturi de ea, in timp ce isi face cumparaturile. Nu vorbim de farduri si parfumuri, ci de mancare. Facem prima oprire la raionul de fructe!

„In perioada competitionala incerc sa reduc fructele pe cat posibil pentru ca au o cantitate foarte mare de glucide care se transforma in zahar si evident, imi incurca pregatirea”, a declarat Ioana.

Chiar daca nu esti sportiv, nu e cazul sa exagerezi. Nici macar cand vine vorba de fructe. Masura e cheia pentru o alimentatie sanatoasa!

Aleg rodii, de exemplu, grepfruit si se mai intampla sa mananc si kiwi. Le consider niste fructe cu indice glicemic scazut, asa spun si marii nutritionisti”, mai spune campioana.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

A doua oprire o facem la standul cu legume. Cat mai multe legume proaspete, iata o regula importanta. Putem face insa si exceptii, pentru a varia meniul!

Carnea de peste, apoi cea de pui. Iata spre ce trebuie sa ne indreptam la cumparaturi. Cand vine vorba de porc, alegeti muschiul.

La fel de important ca ce mancam este cat mancam. Cate mese pe zi, iata o alta intrebare importanta!

„Eu mamanc 3-4 mese de carne pe zi, undeva la 200 de grame. Si, langa, legume verzi. Si nu as putea sa mamanc zilnic doar piept de pui! Incerc din cand in cand sa manac si pulpe de pui dezosate. Mananc si carne de curcan, care este foarte sanatoasa”, a declarat Ioana Sulea, campioana mondiala la Bikini Fitness.

Carnea pregatita pe gratar reprezinta cea mai buna solutie! Nu exagerati cu sarea!

Un alt sfat important este sa renuntati, pe cat posibil, la mezeluri.

Pentru multi dintre noi, mancarea bio este sinonima cu sanatatea. Dar si cu un produs mult mai scump. In primul rand, trebuie sa cunoastem diferentele intre un produs bio si unul fara aceasta eticheta.

Substantele chimice, semintele tratate sau hrana pentru animale cu adaosuri descalifica produsul de la o eticheta bio. Sa vorbim si despre capitolul pret!

Un pachet de biscuti bio poate ajunge si la 34 de lei. Dulceata bio gasim incepand de la 16 lei, cu cel putin 6 lei mai mult decat celelalte produse. Un litru de lapte cu eticheta bio are un pret dublu fata de unul obisnuit.

La paste, diferenta poate fi si mai mare. Chiar de 4 ori! Cand vine vorba de legume, este mai indicat sa cumparati direct de la producator.

Insa trebuie sa-l cunoasteti, pentru a fi siguri ca produsele sale sunt bio suta la suta, cultivate intr-un sol care nu este trata cu substante chimice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si