Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Ce mănâncă românii cel mai des? „Preparatele pe care le mănâncă cel mai des sunt ciorbele. Nu există masă fără ciorbă”

Astăzi este Ziua Mondială a Alimentației, un bun prilej să degustăm tot ce ne face poftă. Dar, totodată, ar fi bine să analizăm ce punem în farfurie și să vedem de ce suntem la coada clasamentului atunci când vine vorba de a mânca sănătos. Adrian Jătăreanu și Raluca Sevastru ne va arata diferențele dintre dieta românească și, de pildă, cea norvegiană.

Redactia Stirile Kanal D,

Ce mănâncă românii cel mai des? „Preparatele pe care le mănâncă cel mai des sunt ciorbele. Nu există masă fără ciorbă”

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„Știm foarte bine că preparatele românești sunt bogate în calorii și nu putem vorbi despre o dietă românească, însă, dacă ascultăm sfaturile specialiștilor și mâncăm în cantități moderate nu există riscul de îngrășare. Noi am venit la un restaurant cu specific românesc ca să aflăm ce preparate savurează românii. Alături de mine este administratorul acestui restaurant, Ștefan Gleveșanu. Ce fel de preparate consumă românii și vreau să îmi arăți câteva exemple pe care le-ați prezentat voi?”

Ștefan, administrator restaurant: „Preparatele pe care le mănâncă cel mai des românii sunt ciorbele. Nu prea există o masă de prânz fără o ciorbă. Astăzi, vă întâmpinăm cu o ciorbă de perișoare. Desigur, în meniul nostru mai regăsițo și alte ciorbe: ciorbă de pui a la grec, ciorbă de legume, ciorbă de văcuță.

În total, avem 10 tipuri de ciorbă. Mai departe avem o fasole bătută cu ceapă caramelizată, pe care oamenii o iau ca antreu. Avem o porție de sarmale cu mămăliguță și un ardei iute. În timpul verii și toamnei servim ardei iuți proaspăt, iar în timpul iernii servim ardei murați, făcuți de noi. Mai avem o tochitură de porc cu mămăligă și brânză.”

Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D:

Ștefan vedem că preparatele românești sunt bogate în calorii. Ce le recomanzi oamenilor care vin la voi ca să nu pună pe ei kilograme.”

Ștefan, administrator restaurant: „Recomandăm ca la prânz să mănânce o ciorbă și jumătate de fel principal pentru că este suficient, iar seara să aleagă un preparat mai ușor precum un grătar sau o salată.”

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D: „Văd că nu lipsește pâinea.”

Ștefan, administrator restaurant: Da, noi consumăm destul de multă pâine, dar putem spune că e o pâine destul de sănătoasă, făcută de o brutărie în Sfântul Gheorghe. Este o pâine cu cartofi care este destul de bună.”

Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D: „Lipsește pâinea de lângă preparatele românești?”

Ștefan, administrator restaurant: „Foarte foarte rar. Sunt oameni care consumă un preparat românesc fără pâine, însă, de cele mai multe ori pâinea se regăsește în meniu românesc.”

Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D: „Statisticile arată că românii mănâncă în jur de 80 de kilograme de pâine în fiecare an, iar la polul opus cea mai sănătoasă dietă aș putea spune o a un norvegienii. Cu detalii despre dieta celor care locuiesc în Norvegia ni se alătură Raluca Sevastru.”

Raluca Sevastru, corespondent Kanal D , ne aduce mai multe informații:

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

„Într-adevăr, norvegienii sunt printre cei care au o alimentație sănătoasă. Așa că de Ziua Mondială a Alimentației se pot mândri cu acest lucru. Vreau să vă arăt câteva preparate care stau la baza dietei lor. Vorbim despre somon norvegian atât cel proaspăt gătit pe grătar, cât și cel afumat, dar și despre alte combinații pe bază de pește: pește marinat, zacuscă cu pește, carne tocată tot din pește, dar și iecre crude sau preparate ca salată.

Tot norvegienii ne dau un bun exemplu: beau multă apă și ceaiuri, folosesc multe semințe, iar în loc de dulciuri procesate aleg de multe ori fructele de pădure.”, transmite Raluca Sevastru, corespondent Kanal D.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI