"Indiferent de rezultatul acestui concurs, sper sa terminati Facultatea de Drept, sper sa va faceti procurori si sper sa veniti cu totii in DNA. Chiar avem nevoie de voi", a declarat Kovesi, care a facut parte din juriul concursului de educatie juridica "Citizens of Tomorrow", relateaza hotnews.ro.

Ea a spus ca sustine, alaturi de colegii ei de la DNA, acest proiect "extrem de important" si l-a felicitat pe judecatorul Cristi Danilet pentru organizarea concursului si pentru redactarea manualului "Educatie juridica pentru liceeni.

Ghid despre drepturi si justitie".

"Cred ca cel mai important lucru in acest proiect, cel putin din perspectiva mea, este sa incercam sa aratam tinerilor ca magistratii nu sunt oameni de care trebuie sa ne temem. Exista o perceptie ca te intalnesti cu un procuror sau un judecator doar atunci cand incalci legea, ceea ce nu este adevarat. Ne intalnim cu procurorul, ne intalnim cu judecatorul si atunci cand drepturile noastre sunt incalcate, si atunci cand avem drepturi pe care cineva nu vrea sa ni le respecte sau atunci cand vrem sa ne exercitam un drept si cineva ne cere bani sau foloase materiale pentru a ne respecta acest drept", a afirmat Kovesi.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si