Close sidebar
Close sidebar

Ce mireasa frumoasa a fost Elisabeth, sotia lui Ion Ratiu! S-au cunoscut la Cambridge si au fost casatoriti 55 de ani!

Ieri, o alta veste trista a lovit Romania. Elisabeth Pilkington Ratiu, sotia omului politic Ion Ratiu, a incetat din viata, pe 19 octombrie, la Londra. Vaduva lui Ion Ratiu a trait 94 de ani si s-a stins la o distanta de 16 ani dupa moartea partenerului ei de viata.

Simona Alexa,


DISTRIBUIE
acest articol

Elisabeth Pilkington Ratiu s-a nascut in anul 1921, intr-o familie de industriasi britanici care activau in industria sticlariei. Originara din comitatul Lancashire, Marea Britanie, in anii celui de-al doilea razboi mondial, Elisabeth l-a cunoscut, la Cambridge, pe omul politic Ion Ratiu. Elisabeth si Ion s-au casatorit la Londra in 1945 si au avut impreuna doi fii, Indrei si Nicolae, si un mariaj care a durat 55 de ani, pana la decesul lui Ion Ratiu.

Elisabeth a muncit ca asistent social intr-un spital din Londra si a fost aleasa presedinte al Asociatiei Mind din Kensington si Chelsea, organizatie recunoscuta pentru serviciile sale de suport. In 1990, Elisabeth il urmeaza pe Ion Ratiu in Romania, unde cei doi se stabilesc. Doi ani mai tarziu, in 1993, ea fondeaza Fundatia Ratiu Romania, prin care a sustinut tratarea copiilor si tinerilor bolnavi de leucemie.
Dupa moartea lui Ion Ratiu, vaduva omului politic s-a intors sa locuiasca la Londra si s-a ocupat in continuare de activitatile „Ratiu Family Charitable Foundation”, ale „Centrului Raţiu pentru Democratie” si ale „Asociatiei Mondiale a Sanatatii Mentale.
În semn de recunoastere a muncii sale, Elisabeth Ratiu a primit distinctii din partea Presedintiei Romaniei si Departamentul de Stat al SUA. Memorabila va ramane pentru totdeauna fotografia realizata in 2014, la Londra, de doamna Elisabeth Ratiu, alaturi de fiul ei Nicolae.
Cei doi au fost imortalizati cand se aflau printre romanii din diaspora, care stateau la rand sa voteze pentru alegerile din tara, aratandu-si astfel sustinerea fata de ei.

 

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce se afla în celebrul sicriu de zinc găsit în curtea bisericii „Mavrogheni” din București: Ascundea o mărturie a dragostei nesfârșite- antena3.ro

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI