Cu toate acestea, pandemia a produs efecte devastatoare. 

HoReCa, în 2021: vânzări în scădere cu 39%, autorizații lipsă

Cele mai semnificative și grave au fost pierderile umane. După acestea, au avut de suferit industriile HoReCa, sistemul de învățământ, industria concertelor, economia, agricultura etc.  

Un studiu realizat asupta restaurantelor, pensiunilor și altor firme românești din sectorul HoReCa oferă posibile explicații ale slabei participări la schema de despăgubiri de 500 de milioane de euro derulată de Guvern.

Afacerile din acest domeniu au suferit, într-adevăr, scăderi mari de activitate în anul 2020, când pandemia COVID-19 a atras restricții de funcționare. Multe firme, însă, nu au putut aplica la schema HoReCa și din cauza lipsei autorizațiilor, cel puțin în București.

Angajații, elevii și studenții, cu ochii în laptop 

De asemenea, majoritatea angajaților au trecut la munca remote, iar acum se pare că doar această variantă o mai preferă, potrivit unor studii. 

Citeste si: Se poartă masca de protecție în interior? Alexandru Rafila: Este recomandat, dar nu obligatoriu

Elevii și studenții au trecut de asemenea la orele online. Acest lucru a reprezentat o adevărată muncă pentru părinți, care au stat în mare parte acasă, pentru a îi ajuta pe cei mici la ore. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

De asemenea, majoritatea celor care au lucrat de acasă au dezvoltat probleme la ochi și au avut nevoie de ochelari. 

Peste 6 milioane de oameni au pierdut lupta cu virusul 

În prezent, potrivit unei statistici, 450.121.721

de persoane au fost infectate cel puțin o dată cu Covid-19. 

Citeste si: Alexandru Rafila, explicații despre noile măsuri de relaxare. Ce se întâmplă din 9 martie 2022 cu masca de protecție și certificatul COVID

Deși a apărut inițial ca o simplă „răceală” sau „gripă” sau cel puțin așa spuneau specialiștii, virusul SARS-CoV-2 s-a dovedit a fi un adevărat cauzator al morții în rândul populației globului.

Astfel, un număr de 6.037.471 de oameni au murit din cauza coronavirusului la nivel global. 

Toate țările au fost afectate, rând pe rând, sau toate în același timp. În primii ani, starea de urgență a fost adoptată de mai multe țări europene și din afara Uniunii. 

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

După adoptarea anumitor restricții împotriva răspândirii coronavirusului, situația s-a liniștit, dar nu pentru mult timp. Apariția unor noi variante a dus automat la apariția altor valuri de Covid-19 cauzate de infectarea cu variantele Delta sau Omicron. 

Oamenii s-au obișnuit totuși cu pandemia

Grav sau nu, lucratul de acasă sau orele la facultate desfășurate online au devenit o comoditate în rândul populației. 

Angajații preferă să lucreze de acasă, iar studenții spun că în timpul orelor online au reșit să se și angajeze, ceea ce reprezintă pentru ei un plus. 

Ce rămâne cert este că viața de dinainte de pandemie nu o mai poate aduce nimeni înapoi, astfel că efectele pe care le-a avut acest virus asupra vieților noastre se resimt. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si