A fost o anchetă de proporții în Sibiu! Direcția de Sănătate Publică a fost la spitalul în care o femeie în vârstă de 32 de ani, din păcate, a încetat din viață, informează Realitatea.
Cu cât a fost amendat Spitalul din Sibiu?
În total, s-au făcut controale în cele trei unități medicale implicate în acest caz, respectiv: Clinica Polisano, Serviciul de Ambulanță Sibiu și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.
„Ca urmare a decesului pacientei B.A.B., internată în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, s-a efectuat control în sănătate publică la cele trei unități medicale implicate în acest caz, respectiv: Clinica Polisano, Serviciul de Ambulanță Sibiu și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Menționăm faptul că verificările au fost efectuate în limita competențelor ce revin personalului cu atribuții de control, pe baza documentelor puse la dispoziție de reprezentanții unităților medicale verificate, iar responsabilitatea pentru veridicitatea înscrisurilor și a documentelor puse la dispoziția echipei de control, revine atât conducerii unităților respective, cât și persoanelor care au elaborat, întocmit
și avizat, după caz.
Nu au fost identificate erori în ceea ce privește asigurarea asistenței medicale în cazul pacientei B.A.B., fiind respectate recomandările din ghidul clinic și procedura operațională. Menționăm faptul că Ministerul Sănătății nu intervine în aprobarea procedurilor și protocoalelor din unitățile sanitare. Au fost constatate însă neconformități legate de întocmirea unor documente medicale”, informează DSP într-un comunicat.
După verificări, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale cu amendă, în valoare totală de 5000 lei, pentru Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.
De asemenea, a fost sesizat Colegiului Medicilor din România, iar constatările au fost trimise către IPJ Sibiu, care s-a autosesizat în acest caz.
De ce a refuzat tratamentul Betina?
Betina ar fi născut în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară, iar joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, ea la serviciul de urgenţă al Secţiei Obstetrică-Ginecologie cu ”febra laptelui”. În cele din urmă, acesteia i s-a prescris o reţetă cu antibiotic, cu indicaţii de reevaluare, dacă i se schimbă starea de sănătate, au transmis, luni, oficialii Spitalului Judeţean Sibiu.
Ea ar fi refuzat, deoarece voia să-și alăpteze copilul, iar când s-a întors la spital era ”în stare extrem de gravă- cu fenomene clinice de şoc toxico-septic şi insuficienţă multiplă de organe şi sisteme”.