Close sidebar
Close sidebar

Ce nu ti-a spus nimeni pana acum despre pesta porcina. Ce se intampla daca mancam carne infestata?

Pesta porcina africana a facut ravagii in randul animalelor de la noi din tara, iar oamenii sunt in pragul disperarii dupa ce autoritatile le-au luat porcii din curte si i-au sacrficat.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Agentul patogen al PPA, desi este extrem de grav in randul porcilor si al animalelor, nu poate fi deloc transmis la om. Nu exista niciun risc ca o persoana care intra in contact direct cu un animal bolnav sau care consuma produse din carne infestata sa ia virusul.

Acest virus rezista la temperaturi scazute, dar nu si la temperaturi crescute, ceea ce inseamna ca va fi distrus in totalitate atunci cand carnea este gatita.

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Totusi, recomandarile generale sunt impotriva consumului de carne de porc infestat cu pesta porcina. Acea carne este compromisa si nu este indicata pentru consum.

Cel mai mare risc in cazul pestei porcine africane este acela de raspandire in masa astfel incat sa distruga efectivele de porci. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI