Gordon Ramsay dezvaluie ca la masa intr-un restaurant trebuie evitate specialitatile, sa fie suspiciosi in privinta laudelor excesive si sa negocieze pentru vin: "Specialitatile sunt acolo pentru a disparea pe parcursul serii. Cand exista 10 specilitati, asta nu e special", potrivit gustare.ro.
De asemenea, el recomanda sa rezervi o masa pentru cel putin trei persoane atunci cand vrei sa iei o cina romantica in doi.
Atunci cand comandati vin, el spune ca pentru a obtine preturile cele mai bune, clientii ar trebui sa ceara lista cu ultimele sticle dintr-o anumita colectie – sticle a caror eticheta nu mai este intacta, vinuri care urmeaza sa fie schimbate sau anumite vinuri de care restaurantele vor sa scape.
Celebrul chef a vorbit si despre preparatele pe care nu le-ar comanda niciodata, dand un exemplu: "Atunci cand imi spun ca este 'celebra lasagna rosie', vreau sa stiu cine a facut-o asa celebra?".
El sustine ca tot mai multe restaurante folosesc aceste terminologii, spunand despre mancarurile lor ca sunt cele mai bune din tara sau cele mai cunoscute, insa "Cine a spus asta? Cine le-a numit asa?".