S-a aflat ce pensie primește fostul premier al României Theodor Stolojan după recalcularea generală de la 1 septembrie 2024. Este una dintre cele mai mari creșteri primite de pensionarii din România pe noua lege a pensiilor.

Ce pensie are Theodor Stolojan, la 81 de ani

Pensia bazată pe contributivitate pe care o încasează Theodor Stolojan a crescut cu până la 3.700

de lei din septembrie 2024.

Înainte de recalculare fostul premier primea aproximativ 6.000 de lei, după propriile declarații, dar acum pensia lui Stolojan a ajuns la 9.700 lei!

"Am pensie bazată pe contributivitate din România, care a ajuns acum în urma recalculării la 9.700 lei. Aveam 6.000 și ceva înainte de recalculare. Deci 18 ani de zile de pe contributivitate eu am fost păgubit tot timpul", a declarat Theodor Stolojan.

Theodor Stolojan a fost premier, europarlamentar și economist la Banca Mondială

Nu este singura pensie pe care Theodor Stolojan o încasează. Dincolo de pensia de la stat, Stolojan mai are două surse de venit după mandatele de europarlamentar și economist la Banca Mondială. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Război între Iran și Israel. Israelienii sunt apărați de Marea Britanie și Statele Unite. Joe Biden: ”Atacul a eșuat”- wowbiz.ro

"Am o pensie de la Banca Mondială, care e o pensie cum e pilonul doi de pensii private în România. Și am o pensie de la Parlamentul European”, a declarat Stolojan pentru Digi24.

Întrebat care este venitul lunar din pensie, Stolojan a răspuns că „iau în jur de 4.500

de euro”- adică 22.500 de lei.

Pentru pensia de la Banca Mondială, lui Stolojan i se reținea lunar o sumă mare din salariu, care se acumula într-un fond similar pilonului doi obligatoriu de pensii de la noi.

Theodor Stolojan a fost premier, europarlamentar și economist la Banca Mondială

Theodor Stolojan a fost și europarlamentar (foto din 2016)

[Sursa foto: Facebook / Theodor Stolojan ]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si