Close sidebar
Close sidebar

Ce pensie are Theodor Stolojan, după recalculare. Suma la care a ajuns, la 81 de ani, după ce a fost premier, europarlamentar și economist

Theodor Stolojan, fostul premier al României, și-a primit pensia recalculată pe luna septembrie 2024, iar creșterea este uriașă. Câți bani încasează acum politicianul român de 81 de ani care a fost atât europarlamentar, cât și economist la Banca Mondială?

Sorin Negru,

Theodor Stolojan a fost premier, europarlamentar și economist la Banca Mondială

[Sursa foto: Facebook / Theodor Stolojan ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

S-a aflat ce pensie primește fostul premier al României Theodor Stolojan după recalcularea generală de la 1 septembrie 2024. Este una dintre cele mai mari creșteri primite de pensionarii din România pe noua lege a pensiilor.

Ce pensie are Theodor Stolojan, la 81 de ani

Pensia bazată pe contributivitate pe care o încasează Theodor Stolojan a crescut cu până la 3.700 de lei din septembrie 2024.

Înainte de recalculare fostul premier primea aproximativ 6.000 de lei, după propriile declarații, dar acum pensia lui Stolojan a ajuns la 9.700 lei!

"Am pensie bazată pe contributivitate din România, care a ajuns acum în urma recalculării la 9.700

lei. Aveam 6.000 și ceva înainte de recalculare. Deci 18 ani de zile de pe contributivitate eu am fost păgubit tot timpul", a declarat Theodor Stolojan.

Theodor Stolojan a fost premier, europarlamentar și economist la Banca Mondială

Nu este singura pensie pe care Theodor Stolojan o încasează. Dincolo de pensia de la stat, Stolojan mai are două surse de venit după mandatele de europarlamentar și economist la Banca Mondială. 

Citeste si: Data exactă la care vor fi virate tichetele sociale în luna octombrie. Banii intră direct pe carduri- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Două femei care căutau de mâncare au fost ucise de un fermier și date la porci- antena3.ro

"Am o pensie de la Banca Mondială, care e o pensie cum e pilonul doi de pensii private în România. Și am o pensie de la Parlamentul European”, a declarat Stolojan pentru Digi24.

Întrebat care este venitul lunar din pensie, Stolojan a răspuns că „iau în jur de 4.500 de euro”- adică 22.500 de lei.

Pentru pensia de la Banca Mondială, lui Stolojan i se reținea lunar o sumă mare din salariu, care se acumula într-un fond similar pilonului doi obligatoriu de pensii de la noi.

Theodor Stolojan a fost și europarlamentar (foto din 2016)

[Sursa foto: Facebook/ Theodor Stolojan]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI