Sub forma lichida, de gel sau solida, pe piata exista o multime de produse care ne protejeaza impotriva tranpiratiei. Putini dintre noi stim ca acesea sunt pline de ingrediente periculoase care pot provoca de la simple alergii sau iritatii pana la probleme serioase ale sistemului endocrin.

„Am gasit triclosan, o substanta care produce modificarea celor doa tipuri de hormon testosteronul si estrogenul cu implicatii asupra cresterii pilozitatii la femei”, a declarat Costel Stanciu, presedinte Asociatia Pro Consumatori.

Este doar unul dintre multele ingrediente care ne pot afecta serios starea de sanatate. O spun specialistii de Asociatia Pro Consumatori care au analizat peste 30 de deodorante care se gasesc pe piata.

„Am descoperit o serie de conservanti, care elibereaza formaldehida. Despre formaldehida Organizatia mondiala a Sanatatii s-a pronuntat- aceasta este cancerigena”, mai spune Costel Stanciu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Niciunuia nu-i place ca cei care se aseaza in preajma nostra sa stambe din nas. In goana dupa deodorantul perfect, care sa nu pateze hainele si sa ascunda mirosul neplacut al transpiratiei uitam sa citim etichetele, care ascund prea multe pericole.

„Aluminiul este un blocant al glandelor sudoripare, ceea ce face ca toxinele din organism sa nu se poata elimina, sa se blocheze in anumite organe ale corpului”, explica presedintele Asociatiei Pro Consumatori.

Cu cat efectul este unul de lunga durata, cu atat pericolul creste, mai ales ca in magazine gasim produse care asigura protectie si pentru 96 de ore.

In compozitia deodorantelor se regasesc si parfumurile sintetice, obtinute in laborator, in spatele carora se pot ascunde zeci de substante iritante care pot provoca inclusiv dureri de cap si iritatii la nivelul nasului si al ochilor.

Piatra de alaun sau deodorantrele pe baza de extract de porumb sau uleiuri esentiale reprezinta alternativa sanatoasa. E drept ca efectul nu este unul de lunga durata, insa daca, inainte de aplicarea acestora, va spalati cu apa in care ati dizolvat putin bicarbonat, probleme este rezolvata.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si