Ce pierderi au înregistrat companiile rusești ca urmare a razboiului din Ucraina
Companii Rusia pierderi război Ucraina. În urma războiului declanșat în Ucraina, companiile din Rusia au de suferit din cauza restricțiilor pe care Uniunea Europeană dar și SUA le-au impus ca urmare a acțiunilor desfășurate în Ucraina.
„Rusia îşi poate redirecţiona cu uşurinţă exporturile vaste de resurse energetice în altă parte decât în Occident, către ţări care chiar au nevoie de ele în timp ce creşte consumul intern de petrol, gaze şi cărbune”, a spus Vladimir Putin, potrivit Reuters.
Au trecut 2 luni de la invazia Rusiei în Ucraina
Războiul pornit de Rusia pe teritoriul Ucrainei continuă. Armata rusă anunță că a preluat controlul asupra întregii regiuni Herson. O serie de explozii au fost auzite în primele ore ale zilei de miercuri în orașul rus Belgorod, în apropiere de granița cu Ucraina.
Statele Unite au impus sancțiuni pentru zeci de persoane și entități, inclusiv o bancă comercială rusă și o companie de minare a criptomonedelor, sperând astfel înlăture posibilitatea ca Moscova să evite sancțiunilor existente pentru invazia Ucrainei de către Rusia, relatează
Reuters.
Bruxelles-ul a anunțat că va prezenta în curând un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, care ar include ”o anumită formă” de embargo asupra petrolului, după ce Uniunea Europeană (UE) a fost presată să priveze Moscova de veniturile profitabile rezultate din energie, a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, pentru The Times.
Uniunea Europeană lucrează la un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, care ar putea restricţiona închirierea de avioane şi importul şi exportul de produse precum carburanţi, produse din oţel şi bunuri de lux, au declarat două
surse care cunosc discuţiile, transmite CNBC.
Ce pierderi au suferit companiile rusesti in urma razboiului, ca urmare a sanctiunilor impuse de celelalte state
Mai multe state din lume, dar și Uniunea Europeană au aplicat sancțiuni care afectează economia Rusiei, dar și afacerile marilor bogați ai țării.
Au existat discuții despre prețul alimentelor și despre siguranța almentară la nivel global.
În urma sancțiunilor impuse, una dintre cele mai mari bănci din Rusia a înregistrat o scădere de până la 75.11%,
compania petroliere scăderi de până la 59.42%, companii producătoare de petrol pe minus cu 44.25%, companii petroliere, scăderi de 27.98%, iar producătorii de îngrășăminte și fosfați pentru furaje au o scădere de 55.83%.
Piețele financiare au înregistrat scăderi semnificative. Germania a suspendat procesul de autorizare a gazoductului Nord Stream 2, în timp ce Marea Britanie a aplicat sancțiuni pentru cinci dintre băncile Rusiei și pentru trei dintre cei mai bogați oameni din Rusia.