Oficialul rus nu a precizat care va fi preţul vaccinului, promiţând că-l va anunţa săptămâna aceasta, potrivit Agerpres. Dmitriev a amintit că eficacitatea vaccinului rusesc este de 92%, conform datelor preliminare al testelor clinice de fază a treia.
Începând din decembrie sau ianuarie va începe furnizarea către alte state a acestui vaccin, care va fi produs de asemenea în ţări precum Brazilia, India, China sau Coreea de Sud.
Citeste si: VIDEO- Manelistul Dani Mocanu a fost dus de leu să dea cu subsemnatul
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Vaccinul rusesc împotriva COVID-19 este privit cu scepticism în multe ţări, în primul rând pentru că a fost înregistrat în Rusia înaintea finalizării testelor clinice şi pentru că rezultatele preliminare ale acestora nu au fost evaluate de cercetători independenţi şi nici nu au fost publicate în reviste ştiinţifice.
Cum diferă Sputnik V de vaccinurile Pfizer și Moderna
Cât despre transportul vaccinului, care în cazul Pfizer are nevoie de o temperatură de -70 de grade, iar în cazul Moderna de -20 de grade, Kiril Dmitriev a susţinut că primele loturi ale vaccinului Sputnik V
vor putea fi conservate la -18 grade, iar din luna februarie se va folosi tehnologia liofilizării, utilizată pentru deshidratarea vaccinului, ceea ce îi va facilita transportul.
Citeste si: Cât de scumpă este viața în Noua Zeelandă și care este salariul mediu de acolo
'' Începând din februarie, cele mai multe doze le vom furniza la o temperatură între 2 şi 8 grade.
Aceasta va diminua restricţiile privind transportul'', spune responsabilul rus. El a adăugat că Rusia nu are drept obiect ca Sputnik V să fie singurul vaccin pe piaţă, ci să facă parte dintr-o serie de vaccinuri care să fie distribuite în întreaga lume, întrucât ''numai împreună, unindu-ne eforturile, putem învinge coronavirusul'', a declarat oficialul din Rusia.
Comenzi pentru 1 miliard de oameni
Kiril Dmitriev a mai susţinut că cererea înregistrată pentru vaccinul Sputnik V este pentru circa un miliard de persoane, iar capacitatea de producţie a Rusiei pentru întreg anul următor ajunge la aproximativ
jumătate din această cerere.
Citeste si: Klaus Iohannis convoacă din nou CSAT. "Vaccinul anti-COVID, speranța de a ne întoarce la o viață normală" (VIDEO)