Ce pom de Craciun si-a facut acest moldovean. Tot satul a venit sa il admire: nimeni nu a mai vazut asa ceva
A devenit atractia satului de cand si-a impodobit pomul de Craciun. Vecinii vin cu mic, cu mare sa vada minunea din curtea lui Marin si raman muti de uimire. De cand sunt nu au mai vazut asa ceva! ##VIDEO37557##
Imaginatie bogata? Putin spus! Originalitate? Nici nu mai incape vorba! Cum altfel am putem descrie ambitia acestui tanar- pe numele lui Marin Pinzaru- de a fi mandria satului, cu pomul sau de Craciun?! De cand sunt, satenii din Heciul Vechi, din Republica Moldova nu au mai vazut un asa ceva! Nici nu visau sa le lumineze ulita o asa mandrie de pom....construit din coceni.
Singur, singurel, tanarul s-a zbatut sa impodobeasca cel mai falnic pom din sat.
Ca sa aiba dovada vie....tanarul a filmat pas cu pas operatiunea "Pomul de Craciun....de la sat"!
Pe gluga generoasa de coceni, tanarul a fixat scara si a agatat rand pe rand, beteala colorata, mai multe CD-uri, ca sa tina locul globurilor, decoratiuni din folie stralucitoare, dar si....o gheata. Sa fie pregatit pentru Mos Nicolae.
Si nu s-a oprit aici! Pe langa gramada de coceni, a asezat mai multe roti de la caruta, asta, asa, ca sa-i dea o tenta....
taraneasca. Cand pomul a fost pregatit, a aprins si instalatia montata.
Marin a tinut sa faca si o scurta prezentare.
"Asta e bradul de Anul Nou. Facut din ciocleji (n.r. stiuleti) ......l-am impodobit cu ce am gasit, asa pe-afara, frumos. Acum se intuneca si facem deschiderea bradului. Cu vin fiert, adica nu..."
Adica nu ne incurcam! Marin si-a propus sa faca un eveniment deschis.
"Vacuta mea va incepe sa manance bradul. Si-atunci, nu o sa-l mai vedeti."
Asa ca, cel mai probabil, pomul de Anul Nou... nu va apuca Anul Nou si poate nici macar Craciunul.
"Daca o sa va placa, veniti sa-l vizitati! Intrarea este libera."
"Facem deschiderea pomului de Craciun din satul Herciu Vechi."
Iar vizitatorii au dat navala cu mic, cu mare, sa vada minunea din curtea lui Marin, mai ales ca gazda le-a pregatit si-un ospat....cat
sa-l pomeneasca o viata intreaga: fripturi bine rumenite, cozonac, placinte si vin fiert.