Dacă vrei să păstrezi o mașină și să o faci să arate ca nouă și după 5-10 ani de la cumpărarea ei, trebuie să ții cont de următoarele sfaturi care nici măcar nu te vor costa prea mulți bani.

Respectă reviziile periodice

Nu încerca să păcălești recomandările producătorului și nu sări peste revizii, chiar dacă mașina nu mai este de mult în garanție. Dacă service-ul la care faci revizia este scump, caută altul mai ieftin.

Verifică singur nivelul uleiului

Pentru a evita o pagubă enormă, fă acest lucru cel puțin o dată pe lună. Martorul de bord se aprinde, de regulă, când este prea târziu. Completează cu uleiul recomandat de producător dacă este cazul. Nu depăși nivelul maxim, chiar dacă știi că motorul „mănâncă” ulei.

Citeste si: Cum poți economisi carburant. Află care sunt secretele

Nu neglija micile reparații

Oricât de insignificante par, în timp pot pune probleme. Chiar și un ornament pierdut poate lăsa expuse părți metalice care vor fi poarta de pătrundere a ruginii. Reparațiile mici costă puțin. Dacă problemele se adâncesc, factura va fi semnificativă.

Schimbă filtrul de aer mai des decât recomandă producătorul

În cazul multor mărci, filtrul de aer se schimbă la fiecare două revizii.

Crede-ne, faci un mare serviciu motorului schimbând filtrul de aer de două ori mai des – la fiecare revizie.

Verifică des presiunea din pneuri

La fel ca în cazul uleiului, verifică presiunea roților o dată pe lună. Dacă sunt diferențe între roți sau față de recomandările producătorului, completează cât mai curând cu aer sau azot. Presiunea scăzută a anvelopelor crește consumul de combustibil, afectează manevrabilitatea și poate duce la încălzirea și deteriorarea pneurilor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Presiunea din pneuri trebuie verificată mult mai des

Nu conduce mașina prea agresiv

Producătorii au calibrat mașina pentru a fi condusă într-un regim legal de viteză. Dacă vei alterna accelerațiile puternice cu frânele bruște vei plăti scump plăcerea. Componentele trenului de rulare și ale grupului motopropulsor se vor uza mai rapid, iar consumul de combustibil va crește nejustificat de mult.

Citeste si: Mașinile diesel și pe benzină ar putea fi interzise. De când ar putea dispărea acestea

Spală-ți mașina mai des

Deși legenda spune că apa dăunează caroseriei și că formează rugina, află că murdăria face mai rău! Alege un program de protecție cu ceară sau nanoparticule dacă vrei să păstrezi strălucirea lacului vreme îndelungată. Nu lăsa excrementele de pasăre să stea prea mult timp pe mașină – aciditatea ridicată va deteriora vopseaua sensibilă.

Poți spăla mașina cât de des dorești

Parchează-ți mașina la adăpost

Încearcă pe cât posibil să ții mașina într-un loc adăpostit. Știm că un garaj este o chestie rară în orașele mari, dar încearcă măcar să găsești un loc cu umbră în a doua parte a zilei. Soarele îmbătrânește vopseaua și poate afecta elementele din plastic din interior.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Măicuțele care au grijă de mormântul lui Victor Surdu, fostul soț al Angelei Similea, scot la iveală detalii despre locul de veci al politicianului- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si