University of East Anglia (UEA) derulează un studiu de 12 săptămâni pe mai mulţi voluntari. Unii dintre ei vor primi tratamentul, însă toţi vor fi subiectul unor teste olfactive, iar tomografiile vor verifica dacă vitamina a reparat căile olfactive afectate sau „nervii mirosului”.

Pierderea sau alterarea simţului mirosului este un simptom comun în cazul COVID-19, deşi multe alte virusuri, precum cel gripal, poate avea aceleaşi efecte.

Din păcate, mulți oameni care au trecut prin boala creată de coronavirus au rămas cu tulburări ale simţului mirosului. Pe de altă parte, există și cazuri fericite în care oamenii și-au recăpătat mirosul în câteva săptămâni de la infectarea cu COVID-19.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Medicamentul Favipiravir ar putea fi eliberat în ambulatoriu, anunță Ministerul Sănătății

Cercetările care urmează să fie făcute de către UEA

Profesorul Carl Philpott, cercetător principal la Norwich Medical School din UEA şi James Paget University Hospitals NHS Trust, a declarat: „Vrem să aflăm dacă există o creştere în dimensiunea şi activitatea căilor olfactive afectate în creierul pacienţilor când sunt trataţi cu picături nazale cu vitamina A.

Vom căuta schimbări în dimensiunea bulbului olfactiv- o zonă aflată în partea superioară nasului, unde nervii mirosului se unesc şi se leagă de creier. Vom cerceta şi activitatea în zone din creier legate de recunoaşterea mirosurilor”.

Cercetări UEA

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Bebeluș infectat cu coronavirus, mort la scurt timp după transferul de la Suceava la Iași

Vitamina A ajută la menținerea sănătății

Se știe că Vitamina A sau retinolul, care se găseşte în lactate şi vegetale, ajută la menţinerea sistemului imunitar, a vederii, a pielii şi mucoasei anumitor părţi ale corpului, inclusiv a nasului. Totuşi, în cazul administrării unor suplimente de vitamina A trebuie cunoscut că, în exces, poate fi dăunătoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si