Mirosul unei mașini este un aspect cu care va trebui să te obișnuiești de fiecare dată când o folosești. Este motivul pentru care magazinele auto au o secțiune specială dedicată odorizantelor auto, iar producătorii au dedicat echipe speciale profilării mirosului: „mirosul de mașină nouă” a ajuns chiar să fie replicat în produse odorizante.

Din nefericire, atunci când mirosul din mașină se schimbă, înseamnă că ceva este defectat sistemul de climatizare, ori există umezeală la interior, ori din neglijența șoferilor care lasă resturi de mâncare prin mașină sau varsă lichide, în special laptele.

Indiferent de cauza mirosului, trebuie spus că brăduții odorizanți nu ajută decât la mascarea acestuia, nu la eliminarea sa. Leacurile minune, gen cafea care să absoarbă mirosul, sunt la fel de ineficiente. În plus, în câteva zile, cafeaua va ajunge să împrăștie la rândul său mirosuri neplăcute. Adesea, cea mai bună metodă de a scăpa de miros este să cureți cu simț de răspundere interiorul.

Citeste si: Cele mai frecvente greșeli atunci când schimbi roțile mașinii

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Cauza mirosului este ușor de depistat.

Aruncă imediat resturile de mâncare și alte mizerii rămase în mașină. Apoi interiorul trebuie curățat atent, inclusiv tapițeria. Folosește un spray pentru îndepărtarea petelor pe tapițerie și alte suprafețe textile. Înainte de a folosi orice produs chimic testează-l pe o suprafață ascunsă privirii.

Bacterii în sistemul de aer condiționat

Dacă aerul condiționat împrăștie un miros greu când este pornit sau oprit, este semn că bacteriile și-au găsit casă bună pe evaporator și în ventilator.

Nu doar mirosul este problema – aerul contaminat te poate îmbolnăvi. În acest caz, instalația de aer condiționat trebuie dezinfectată. Operația poate fi executată și în regie proprie, folosind fie un aerosol care se evaporă în interiorul mașinii, fie o spumă care se împrăștie direct în evaporator.

Ce poți face dacă în mașină miroase urât

Citeste si: Care sunt șansele să ți se rupă cureaua de distribuție dacă nu o schimbi la timp

Filtrul de polen este înfundat cu mizerii

Filtrul de polen poate fi cauza mirosurilor neplăcute atunci când se umple cu mizerii. În timp, umezeala va duce la creșterea coloniilor de bacterii în această zonă. Prin urmare, se recomandă schimbarea filtrului de habitaclu o dată pe an, chiar dacă producătorul mașinii poate indica un interval de doi ani. Alege un filtru cu carbon activ – acesta costă doar cu puțin mai mult, dar te va proteja nu doar de praf și polen, ci și de compușii chimici din aer.

Fumul de țigară

Dacă mașina a fost folosită de un fumător, mirosul din interior este foarte dificil de eliminat. Pentru o „scăpare”, poți încerca cu aerisire și leacuri tradiționale, dar, dacă fumatul în mașină este ceva obișnuit, doar o curățare profesionistă te mai poate ajuta.

Scrumieră necurățată[Sursa foto: PixaBay]

Umiditatea din interior

Dacă mirosul este umed și igrasios, este un semn că nivelul umezelii din mașină este prea mare. Cauzele pot fi variate, cum ar fi, acumularea de apă în anumite zone, filtrul de polen înfundat sau

intrarea în mașină cu hainele ude de la ploaie. În comerț se găsesc produse dezumidificatoare speciale pentru mașini. Alternativ, siliconul pentru litiera pisicii este foarte eficient. Folosirea regulată a aerului condiționat poate reduce, de asemenea, nivelul de umiditate din interior.

În cazul în care ai parcurs toți pașii de mai sus și nu au dat niciun rezultat, este momentul să apelezi la o soluție de curățare profesională. Un tratament cu ozon al interiorului te va scăpa, cu siguranță, de mirosuri, dacă acestea au o cauză naturală. Prin urmare, nu te ajută în cazul mirosurilor produse de substanțe chimice.

Curățare tapițerie[Sursa foto: karusel.ro]

Așadar, apariția mirosurilor neplăcute în mașină poate fi prevenită printr-o igienă corectă a interiorului. Aruncă gunoiul și mizeriile din mașină cât mai des, nu lăsa scrum și țigări în scrumieră și curăță interiorul cel puțin de două ori pe an. Verifică filtrul de polen, chederele și fantele de drenaj pentru a păstra aerul din interior uscat. Păstrează instalația de aer condiționat curată și oprește-o întotdeauna cu câteva minute înainte de a ajunge la destinație. În felul evaporatorul se va usca și nu va permite dezvoltarea bacteriilor.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Sursa: Promotor

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si