Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a amendat șase furnizori principali din Români pentru că au emis cu întârziere facturile de energie electrică, în urma unui amplu control. Verificările au fost demarate ca urmare a unui număr mare de sesizări din partea consumatorilor. Cea mai mare amendă a fost aplicată societăţii Electrica Furnizare – 120.000 de lei.

“Aşa cum am anunţat public, ca urmare a numeroaselor sesizări privind neemiterea facturilor de energie electrică, am demarat acţiuni de control la principalii furnizori de energie electrică.

Acţiunile de control au avut ca tematică verificarea modului în care, în perioada 01.04.2022 – 30.09.2022, furnizorii şi-au respectat obligaţia de a emite facturi conform perioadei de facturare convenite cu clienţii finali.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că furnizorii controlaţi nu şi-au respectat obligaţiile legale, respectiv au emis cu întârziere sau nu au emis facturi de energie electrică după fiecare perioadă de facturare, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 380.000 lei”, informează ANRE.

Ce să faci dacă ți-au întârziat facturile la energie electrică sau gaze

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Enel România a transmis un mesaj pe pagina de Facebook în legătură cu procedura în cazul întârzierilor facturilor de energie electrică sau gaze.

,,Dacă nu ai primit încă factura de energie sau gaze naturale și vrei să știi cât ai de achitat, am creat pentru tine serviciul gratuit „Copia facturii”. Accesează factura.enel.ro, introdu datele de identificare ale titularului de contract (codul de plată și CNP/CUI) și vei putea vizualiza cea mai recentă factură, precum și ultimele 12 facturi emise, într-o pagină web personalizată.

Pentru ca totul să fie și mai simplu, prin intermediul acestui serviciu poți achita factura online în condiții de maximă siguranță. Descoperă beneficiile aici''.

Citește și: VIDEO| Facturile la energie electrică vor fi emise cu întârziere. Ce au transmis reprezentanții furnizorului de energie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si