Ce protecție ne oferă vaccinul Pfizer împotriva COVID-19?
Specialiștii susțin că vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech are o protecție împotriva noului Coronavirus timp de cel puţin şase luni de la administrarea rapelului, potrivit unui studiu clinic în faza 3, au anunțat cele două companii producătoare, informează CNN.
Studiul clinic în faza 3 este bazat pe primele teste privind durata protecţiei vaccinului Pfizer, cele două companii, însă, precizează că ar fi vorba despre o durată mai mare a protecției, față de cele 90 de zile estimate până acum.
Ce eficiență are vaccinul produs de Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19?
Astfel vaccinul produs de Pfizer/BioNTech își menține eficiența de 91% contra virusului SARS Cov-2 în aceste şase luni, conform Pfizer şi BioNtech.
Acest vaccin, se presupune că este foarte eficient împotriva tulpinii sud-africane a COVID-19, însă mulți dintre cercetători își făceau griji că vaccinurile împotriva bolii COVID-19 nu ar fi destul de eficiente, mai precizează Pfizer și BioNTech.
”Vaccinul a fost 100% eficient împotriva formelor grave ale bolii aşa cum sunt definite de către Centrele americane de Control şi Prevenţie a Bolilor (CDC) şi a avut o ficienţă de 95,3% împoriva formelor grave de covid-19 aşa cum sunt ele definite de către Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor (FDA)”, menționează
Pfizer şi BioNTech într-un comunicat.
Pfizer și BioNTech au transmis, miercuri că un studiu făcut pe copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani are o eficacitate de 100% contra virusului SARS Cov-2.
”Aceste date confirmă eficienţa şi siguranţa vaccinului nostru şi ne permit să cerem FDA o licenţă pentru produse biologice (BLA)”, transmite Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, într-un comunicat.
Momentan, vaccinul anti-COVID, Pfizer-BioNTech este autorizat în regim de urgenţă (EUA)
”Eficienţa mare a vaccinului observată până la şase luni după a doua doză şi împotriva variantei sud-africane consolidează încrederea pe ansamblu în eficienţa vaccinului nostru”,
mai spune Albert Bourla.
Specialiștii susțin că vaccinul Pfizer a fost testat pe un număr de 46.000 de voluntari, iar 927 s-au infectat cu COVID-19.
”Dintre cele 927 de cazuri simptomatice confirmate de covid-19 în teste clinice, 850 de cazuri de covid-19 au fost înregistrate în grupul căruia i s-a administrat un placebo, iar 77 în grupul BNT162b2, ceea ce corespunde unei eficienţe a vaccinării de 91,3%”,
menționează reprezentanții laboratorului în care s-a efectuat studiul.
Reacțiile adverse ale vaccinului Pfizer constă în durere la locul administrării vaccinului, oboseală şi dureri de cap, mai precizează specialiștii.