Studiul clinic în faza 3 este bazat pe primele teste privind durata protecţiei vaccinului Pfizer, cele două companii, însă,  precizează că ar fi vorba despre o durată mai mare a protecției, față de cele 90 de zile estimate până acum.

Ce eficiență are vaccinul produs de Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19?

Astfel vaccinul produs de Pfizer/BioNTech își menține eficiența de 91% contra virusului SARS Cov-2 în aceste şase luni, conform Pfizer şi BioNtech.

Acest vaccin, se presupune că este foarte eficient împotriva tulpinii sud-africane a COVID-19, însă mulți dintre cercetători își făceau griji că vaccinurile împotriva bolii COVID-19 nu ar fi destul de eficiente, mai precizează Pfizer și BioNTech.

”Vaccinul a fost 100% eficient împotriva formelor grave ale bolii aşa cum sunt definite de către Centrele americane de Control şi Prevenţie a Bolilor (CDC) şi a avut o ficienţă de 95,3% împoriva formelor grave de covid-19 aşa cum sunt ele definite de către Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor (FDA)”, menționează Pfizer şi BioNTech într-un comunicat.

Pfizer și BioNTech au transmis, miercuri că un studiu făcut pe copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani are o eficacitate de 100% contra virusului SARS Cov-2.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Ce protecție ne oferă vaccinul Pfizer împotriva COVID-19?
Ce protecție ne oferă vaccinul Pfizer împotriva COVID-19?

”Aceste date confirmă eficienţa şi siguranţa vaccinului nostru şi ne permit să cerem FDA o licenţă pentru produse biologice (BLA)”, transmite Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, într-un comunicat.

Momentan, vaccinul anti-COVID, Pfizer-BioNTech este autorizat în regim de urgenţă (EUA)

”Eficienţa mare a vaccinului observată până la şase luni după a doua doză şi împotriva variantei sud-africane consolidează încrederea pe ansamblu în eficienţa vaccinului nostru”,

mai spune Albert Bourla.

Specialiștii susțin că vaccinul Pfizer a fost testat pe un număr de 46.000 de voluntari, iar 927 s-au infectat cu COVID-19.

”Dintre cele 927 de cazuri simptomatice confirmate de covid-19 în teste clinice, 850 de cazuri de covid-19 au fost înregistrate în grupul căruia i s-a administrat un placebo, iar 77 în grupul BNT162b2, ceea ce corespunde unei eficienţe a vaccinării de 91,3%”, menționează reprezentanții laboratorului în care s-a efectuat studiul.

Reacțiile adverse ale vaccinului Pfizer constă în durere la locul administrării vaccinului, oboseală şi dureri de cap, mai precizează specialiștii.

Citeste si: O asistentă a murit la 14 zile după vaccinarea cu serul AstraZeneca. Femeia a primit doar prima doză de vaccin anticovid


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si