Unitățile de alimentație publică ar urma să se redeschidă pe 1 iunie.
Conform documentului prezentat de Antena3, în primă etapă, începând cu 1 iunie 2020 sunt permise activitățile de servire și consum al produselor alimentare la tereasele, spațiile deschie din exteriorul incintelor, saloanelor unităților de alimentație publică cu și fără servire la masă, precum și la cantinele de incintă destinate angajaților proprii, fără acees la persoanele din exterior.
În a doua etapă, începând cu 15 iunie 2020 sunt permise activitățile de servire și consum al produselor alimentare în spațiile de servire a mesei din interiorul unităților de alimentație publică, cu excepția celor în care sunt organizate evenimente.
Citeste si: Trump şi-a „terminat” tratamentul preventiv cu hidroxiclorochină împotriva covid-19
Obligațiile restaurantelor:
-se asigură că normele de distanțare fizică sunt aplicate în mod eficient și că se va evita pe cât posibil interacțiunea fizică între clienți
-se va încerca prin proceduri de lucru și reducerea cât se poate de mult a interacțiunii dintre angajați-clienți
– excepție de la această regulă fac mesele la care sunt membri aceleiași familii sau grupuri de cunoscuți, însă nu mai mult de 10 persoane la masă, cu 1 m între locuri și obligatoriu cu rezervare prealavilă
– se recomandă ocuparea locurilor să se facă cu rezervare anterioară în restaurantele cu servire la masă
– în cazul restaurantelor din incinta hotelurilor se recomandă implementarea unor soluții de rezervare prealabilă
– la servirea mesei personalul va purta mască și își va dezinfecta mâinile.