Close sidebar
Close sidebar

Ce riști dacă bei mult energizant. Ce efecte are asupra organismului

Ce riști dacă bei mult energizant. Cu siguranț ați consumat măcar o dată o doză de energizant, fie pentru că erați obosiți și aveați nevoie de mai multă energie, fie că l-ați băut pe post de suc.

Laura Macovei,

Ce riști dacă bei mult energizant. Ce efecte are asupra organismului

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ce riști dacă bei mult energizant. Cu toate acestea, consumul de energizante poate fi extrem de dăunător sănătății, mai ales dacă este consumat în cantități ce depășesc normalul. 

Ce riști dacă bei mult energizant

Din cauza cantității mari de cafeină, dar și a siropului de porumb bogat în fructoză, atât copiii, cât și adolescenții pot resimți efecte neplăcute sau chiar grave asupra organismului. Energizantele afectează corpurile aflate încă în formare.

Citește și: Cafeaua, energizantul dimineții

Legat de consumul de băuturi energizante, unele studii medicale au ajuns la concluzii negative asupra sănătății la tineri, cum ar fi sănătate mintală precară, efectele cardiovasculare adverse și problemele metabolice, renale sau dentare.

Ce conține o cutie cu energizant

Ce riști dacă bei mult energizant. Ce efecte are asupra organismului

[Sursa foto: PixaBay]

Pentru cei care iubesc gustul energizantului, trebuie să știe și ce conține o cutie de astfel de lichid stimulator de energie.

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Diana Șoșoacă, al doilea scandal în ziua alegerilor: a amenințat cu bătaia un cetățean în secția de vot. "Boșorog nenorocit!"- antena3.ro

Cele mai multe băuturi energizante conțin aproximativ 200 mg de cofeină, echivalentul a două cești de cafea, la care se adaugă și alte substanțe despre care se spune că vor crește energia, cum ar fi vitaminele B și plante precum ginseng și guarana.

O băutură energizantă tipică poate conține următoarele: apă carbogazoasă, aproximativ 40 de g de zahăr (din zaharoză și/ sau glucoză), 160 mg sau mai mult de cofeină, îndulcitor artificial și plante/ substanțe asociate cu vigilența și performanța mentală, dar care nu au dovezi științifice obținute din studii controlate (taurină, extract de rădăcină de ginseng panax, L-carnitină, extract de semințe de guarana), potrivit doc.ro

Potrivit Centrelor pentru Controlul și prevenirea bolilor (CDC), în 2007, 1.145

de adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani au ajuns la urgență din cauza efectelor unor băuturi energizante. În 2011, acest număr a urcat la 1.499.

Citește și: Pachete cu sute de droguri în ele, găsite îngropate în Pădurea Băneasa, lângă Academia de Poliție

După apă, zahărul este cel mai răspândit ingredient al băuturilor energizante. Cercetările au constatat că un consum de băuturi bogate în zahăr de orice fel poate duce la creșterea în greutate și la un risc crescut de diabet de tip 2, boli cardiovasculare și chiar și gută. Din cauza cantității de zahăr și a ingredientelor stimulante, consumul regulat de energizante poate să fie dăunător adolescenților și persoanelor cu anumite probleme de sănătate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI