Postul Adormirii Maicii Domnului este o perioadă de rugăciune, dedicată Fecioarei Maria. În această perioadă, credincioșii caută binecuvântare prin intermediul rugăciunilor speciale. Aceste rugăciuni sunt de mare ajutor pentru sănătate și pentru întărirea sufletească.

Ce semnificație are Postul Adormirii Maicii Domnului

Postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut și sub numele de Postul Sfintei Mării, începe în 2024 pe 31 iulie și se încheie pe 15 august, ziua în care se prăznuiește Adormirea Maicii Domnului.

Acest post are o semnificație deosebită, fiind o perioadă de purificare și reflecție, în care credincioșii își întăresc credința și se apropie de Dumnezeu prin rugăciune și abstinență de la alimentele de origine animală.

Originea acestui post se leagă de evenimentele descrise în tradițiile și scrierile apocrife despre viața Fecioarei Maria. Se crede că Maica Domnului și-a trăit ultimii ani pe pământ în Efes, alături de Apostolul Ioan. În această perioadă, ea a rămas un model de credință și smerenie, iar postul dedicat ei amintește de dedicarea și curăția sufletească pe care le-a manifestat pe tot parcursul vieții sale.

Citește și: Calendar ortodox august 2024: Cele mai importante sărbători cu cruce roșie. Pe ce dată pică Schimbarea la Față, Adormirea Maicii Domnului Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul?

Adormirea Maicii Domnului

Adormirea Maicii Domnului

[Sursa foto: Doxologia ]

Rugăciuni puternice care se citesc în Postul Sfintei Mării

Rugăciunile rostite în timpul Postului Adormirii Maicii Domnului au o putere deosebită, fiind menite să aducă liniște sufletească, vindecare trupească și spirituală.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

Iată câteva dintre cele mai puternice rugăciuni care se citesc în această perioadă:

Paraclisul Maicii Domnului

Paraclisul Maicii Domnului este una dintre cele mai cunoscute rugăciuni rostite în acest post. Această rugăciune, recitată zilnic în bisericile ortodoxe, este o cerere de mijlocire adresată Fecioarei Maria pentru protecție și ajutor în momentele de necaz și suferință.

Paraclisul Maicii Domnului se regăsește pe site-ul  doxologia.ro/paraclisul-preasfintei-nascatoare-de-dumnezeu

Acatistul Maicii Domnului

Acatistul Maicii Domnului este o rugăciune puternică și profundă, compusă din 24 de condace și icoase, fiecare lăudând-o pe Maica Domnului și cerându-i ajutorul. Acesta este citit de credincioși în special pentru a obține ajutor în problemele de sănătate și pentru binecuvântări în viața de zi cu zi.

Acatistul Maicii Domnului poate fi citit aici pe acatistul-maicii-domnului-bucuria-tuturor-celor-necajiti

Citește și: Sfânta Ana 2024: Pe ce dată se sărbătorește în Calendarul ortodox?

Rugăciune către Maica Domnului pentru sănătate

O rugăciune simplă, dar extrem de puternică, adresată Maicii Domnului pentru sănătate, este următoarea:

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri, departe de geamuri, durata estimată 90 de min”- radioimpuls.ro

Citeste si: Un asteroid de 10 ori mai mare decât roca spațială care a ucis dinozaurii a aruncat cea mai mare lună a lui Jupiter de pe axa sa- antena3.ro

”Preasfântă, Preacurată şi Preaminunată Fecioară şi Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugăm ascultă rugăciunea nevrednicilor robi (numele) şi vindecă-ne pe noi, pe cei din familiile noastre şi pe toţi suferinzii din lumea asta bolnavă, de bolile grele, de bolile ştiute şi neştiute de noi. Fie ca toţi creştinii să Te preamărească şi să Te preacinstească pe Tine, iar noi să avem tot ajutorul cel bun, sfânt şi ceresc. Îţi mulţumim Maică Sfântă pentru vindecare, pentru tot ajutorul Tău, pentru mijlocirea Ta la Preabunul Dumnezeu, că Tu eşti scară la Cerul Sfânt, pentru rugăciunile noastre şi ajutor nemijlocit în cererile noastre cele îndreptăţite. Amin!” (sursa: doxologia.ro)

Această rugăciune, rostită zilnic în timpul postului, poate aduce sănătate și vindecare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si