Potrivit DSP Iasi, in uma prelucrarii probelor recoltate de la fast-food-ul din cartierul iesean Nicolina s-a constatat prezenta bacterieiSalmonella, in principal in sosurile preparate la sediul unitatii.
Produsele au fost consumate in 13 si 14 mai, iar cei care le-au cumparat au acuzat ulterior stari de febra, dar si greata, necesitand ingrijiri medicale.
In total, numarul persoanelor care au au avut nevoie de ingrijiri medicale a ajuns la 134, iar 73 dintre acestea au fost internate la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Fast-food-ul respectiv a fost inchis de autoritati, iar conducerea unitatii a fost amendata cu suma de 3.000 de lei.
Directia de Sanatate Publica Iasi a inceput ancheta epidemiologica in cursul zilei de marti, dupa ce initial peste 50 de oameni s-au simtit rau si au avut nevoie de ingrijiri medicale. Unii dintre pacienti au fost dusi la spital cu ambulanta, in timp ce altii au venit singuri.
Persoanele respective, in majoritate tineri, au acuzat febra si stari de greata.
Potrivit DSP, toti cei care au avut nevoie de ingrijiri medicale sustin ca au consumat sandwich crispy sau shaorma la lipie de la acelasi local din oras. Toate meniurile au fost preparate la sediul unitatii din cartierul iesean Nicolina.
Reprezentantii DSP Iasi au recoltat opt probe din alimente, dar si 25 de probe din incinta localului, inclusiv de la cei sapte angajati ai unitatii.